Navigation

Daimler Truck: ondernemingsraad noemt besparingsdoelen onrealistisch - visie

Daimler Truck: ondernemingsraad noemt besparingsdoelen onrealistisch - visie

De ondernemingsraad van Daimler Truck $DTG zegt dat de besparingsdoelen van het bedrijf onrealistisch zijn. Michael Brecht, het hoofd van de ondernemingsraad, bekritiseert de besparingsplannen. Vooral gezien de inflatie.

Dat Brecht recht tegenover het bestuur van het bedrijf staat, is niet verwonderlijk. Het is ook zijn rol. Toch is zijn kritiek niet geheel onterecht. Dit om het idee dat er meer in Duitsland zelf geïnvesteerd moet worden in plaats van de verplaatsing van arbeid. Deze investeringen in Duitsland gaan ook gepaard met investeringen in technologie.

Momenteel doen we niets met het aandeel. We houden het op de watchlist positive vanwege de sterke lange termijn vooruitzichten en omdat de reorganisaties inderdaad een gunstig effect voor aandeelhouders kunnen hebben. Ook zal het bedrijf door haar sterke financiële positie een rol kunnen spelen in elektrische voertuigen, aangezien het ruimte heeft om grote bedragen te investeren.

Echter, we vinden het nu nog te vroeg om iets te doen, omdat ook bij Daimler Truck het niet uitgesloten is dat het bedrijf de vooruitzichten (iets) naar beneden kan bijstellen. Op prijs gedreven actie is het het momentum van het aandeel momenteel ook beperkt in lijn met de algehele stemming die natuurlijk ook weer kan omslaan.

Daimler Truck streeft naar een verlaging van 15% van vaste kosten, investeringen en onderzoekskosten in 2025. Brecht benadrukt de druk op kostenvermindering, vooral bij administratie en verkoop en door het verplaatsen van activiteiten naar goedkopere landen.

Hij vindt het cruciaal dat het bedrijf de juiste stappen zet voor een goed functionerend bedrijf, ondanks het behalen van besparingsdoelen. Brecht benadrukt de financiële middelen van het bedrijf en pleit voor investeringen in eigen technologieën, inclusief batterijproductie in Duitsland. Hij bekritiseert ook de schuldenrem van de Duitse regering en voorziet een uitdagender zakelijk klimaat in 2024 dan in 2023.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.