Navigation

Daimler: cijfers Paccar beter dan verwacht - DAF - aandeel DTG naar trading up

Daimler: cijfers Paccar beter dan verwacht - DAF - aandeel DTG naar trading up

Paccar $PCAR rapporteerde dinsdag een nettowinst van $1,42 miljard voor het vierde kwartaal. Dit bedrijf heeft in de jaren 90 DAF overgenomen toen het failliet ging.

Nu blijkt later dat het een onverstandige beslissing was om DAF ten onder te laten gaan. Niet alleen zijn de trucks van zeer hoge kwaliteit, DAF heeft in de jaren daarna aanzienlijk bijgedragen aan de resultaten van Paccar.

Cijfers leiden tot trading up in Daimler Truck

We volgen Paccar ook vanwege Daimler Truck $DTG genoteerd op de Duitse beurs. In vergelijking is Daimler Truck erg goedkoop. Dit ondanks dat we ook enige vertraging in de groei verwachten, maar daar houdt de markt rekening mee.

Dat is ook de reden dat we nu met het aandeel naar een trading up gaan. Qua prijsactie is het patroon van het aandeel nog wat "verwarrend". Toch is het tijd is om in te stappen.

We denken namelijk dat als de geldstromen naar Daimler Truck vanuit beleggers toenemen, dit het aandeel aanzienlijk zal laten stijgen. Dan wordt mogelijk zelfs de vergelijking met Paccar gemaakt, vooral als de Amerikanen zich ermee gaan bemoeien.

Daimler Truck zien we als duidelijk ondergewaardeerd. We laten de overall rating voor nu op neutraal, maar overwegen ook deze te verhogen. En nu gaan we alvast naar een trading up.

Terug naar Paccar

Per aandeel meldde het bedrijf een nettowinst van $2,70. De resultaten overtroffen de verwachtingen van Wall Street, met een gemiddelde winst van $2,20 per aandeel. De truckfabrikant boekte een omzet van $9,08 miljard in de periode. De aangepaste omzet was $8,59 miljard, wat ook de verwachtingen overtrof van $8,19 miljard. Voor het jaar rapporteerde het bedrijf een winst van $4,6 miljard, of $8,76 per aandeel. De omzet werd gemeld als $33,32 miljard.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.