Navigation

Duitsland & China: lobbyt voor verzachten sancties auto's - enorme belangen DLD

Duitse autofabrikanten proberen opgelegde sancties door de EU aan Chinese autofabrikanten te verzachten vanwege hun aanzienlijke belangen in de Chinese markt. Dit schrijft Bloomberg.

Het verschil in standpunten komt voort uit het feit dat Franse autofabrikanten minder auto's in China verkopen en dus minder te verliezen hebben bij een mogelijke escalatie van handelsmaatregelen.

Het lobbyen wordt gedreven door de enorme afzetmarkt die China biedt en de afhankelijkheid van Duitse bedrijven van Chinese consumenten. Ongeveer één op de vijf nieuwe auto's die in China worden verkocht, draagt een Duits logo, en de handel in voertuigen en voertuigonderdelen vormt een groot deel van de Duitse export naar China.

Op donderdag een staat gepubliceerd

Op donderdag hebben we ook aandacht besteed aan de opgelegde sancties door de EU aan Chinese automakers via invoerheffingen. Uit een statistiek blijkt dat de Chinese fabrikanten slechts beperkt worden geraakt, terwijl Duitse autofabrikanten aanzienlijke negatieve gevolgen kunnen ondervinden van mogelijke vergeldingsmaatregelen door China. Zie dit bericht.

Ondanks de uitdagingen van de Chinese markt, waaronder strikte regelgeving en toenemende concurrentie van lokale producenten, blijven Duitse autofabrikanten strategisch samenwerken met Chinese bedrijven.

Deze samenwerkingen omvatten onder andere ontwikkelingen op het gebied van autonome en verbonden voertuigen, waarbij Duitsland en China gezamenlijke standaarden en technologieën ontwikkelen.

Conclusie

Het vermijden van sancties en het handhaven van een sterke economische relatie met China zijn cruciaal voor de Duitse auto-industrie. Ondanks de uitdagingen en de groeiende concurrentie blijven strategische samenwerkingen en technologische ontwikkelingen belangrijke pijlers voor de toekomst.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.