Navigation

Duitsland: leger in voorbereiding conflict Rusland - vertrouwelijk document - Bild

Het Duitse leger bereidt zich voor op een gewapend conflict met Rusland. Dit zou blijken uit een vertrouwelijk document in handen van het Duitse tijdschrift Bild. Volgens dit rapport zou er al in februari een mogelijke escalatie tussen de NAVO en Rusland kunnen plaatsvinden.

Voorzichtig zijn met interpretatie

Hoewel we aannemen dat het rapport correct is, willen we benadrukken dat verschillende instanties dezelfde informatie in het laatste kwartaal van vorig jaar hebben verstrekt. We zijn voorzichtig in het interpreteren van deze informatie en wat het werkelijk betekent voor de kans op oorlog tussen Rusland en Duitsland (NAVO).

Het document beschrijft een oefenscenario (Übungs-Szenario) waarin stap voor stap, maand na maand, wordt geschetst hoe de Vladimir Putin te werk zou gaan en hoe de NAVO zich zou moeten verdedigen. In dit Bundeswehr-scenario begint de escalatie dus al binnen enkele weken. Al snel zouden tienduizenden Duitse soldaten moeten worden ingezet.

De Russische en Westerse acties worden nauwkeurig beschreven in het geheime document. Het scenario begint in februari 2024 en culmineert in de inzet van honderdduizenden NAVO-soldaten en het uitbreken van een oorlog in de zomer van 2025.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.