Navigation

Duitsland PPI: verder gedaald - neutraal voor markten

In mei zijn de producentenprijzen in Duitsland verder gedaald, maar minder sterk dan in de voorgaande maand.k. Op jaarbasis daalden de prijzen met 2,2 procent, vergeleken met een daling van 3,3 procent in april. De energieprijzen daalden afgelopen maand met 6,4 procent op jaarbasis.

Deze ontwikkelingen kunnen als neutraal worden beschouwd voor de financiële markten. De daling van de producentenprijzen is minder sterk dan eerder, wat kan wijzen op een stabilisatie. De afname van energieprijzen kan bijdragen aan lagere productiekosten, wat positief kan zijn voor bedrijven. De gematigde prijsdaling geeft geen sterke signalen van deflatie of inflatie, wat doorgaans als neutraal wordt beschouwd voor financiële markten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.