Navigation

Crypto: Mastercard en topbanken testen grootboek afwikkelingen - Dusk

Crypto: Mastercard en topbanken testen grootboek afwikkelingen - Dusk

Mastercard, JPMorgan en enkele vooraanstaande Amerikaanse banken zijn momenteel bezig met het testen van een gedeeld grootboek (blockchain) voor de afhandeling van getokeniseerde transacties. Deze tests zijn specifiek gericht op het simuleren van transacties in Amerikaanse dollars, volgens een rapport van Bloomberg.

Dusk: uitzondering in crypto - tokenisatie

De technologie achter blockchains is fascinerend vanwege haar veelzijdigheid. Een blockchain kan functioneren zonder de noodzaak van cryptocurrency. Dit is momenteel (naast het gebruikt van crypto) ook één van de benaderingen binnen het testen van settlement systemen.

Aan de andere kant, de integratie van blockchain met cryptocurrencies blijft een krachtig gebruik van de technologie, zoals blijkt uit het Dusk protocol. Het Dusk Protocol illustreert een geavanceerde toepassing van blockchain-technologie, die speciaal is ontworpen voor financiële diensten op een wereldwijd niveau, met een sterke focus op Europa.

Het protocol biedt een platform voor het efficiënt en veilig afhandelen van transacties met gebruik van tokenisatie, wat in essentie het omzetten van traditionele activa naar digitale tokens inhoudt naast vele andere mogelijkheden. De omzetting van deze activa naar tokens binnen een grootboek zou het mogelijk maken om afwikkelingen binnen hetzelfde systeem uit te voeren.

Een succesvolle implementatie van deze grootboektechnologie zou aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor de financiële sector. Op dit moment bestaan er veel verschillende systemen voor zaken als commercieel bankgeld, centraal bankgeld en effecten. Die kunnen worden vervangen door één systeem.

Dusk is momenteel één van de weinige digitale munten waar we op een stijging zitten. De waarde van Dusk op de lange termijn als een cryptovaluta wordt verder versterkt door zijn vermogen om zowel binnen als buiten het traditionele financiële systeem te functioneren.

Enige achtergrond

Ook andere grote financiële instellingen zoals US Bancorp, Wells Fargo en Visa nemen deel aan de huidige tests in Amerika. Deze banken onderzoeken gezamenlijk de mogelijkheden van getokeniseerde afwikkeling voor commercieel bankgeld en zelfs voor beleggingswaardige schuldbewijzen.

Gedurende 2024 heeft de financiële sector een toename gezien in de prominentie van cryptocurrencies. Dit heeft geleid tot een grotere acceptatie van deze technologie en wat het zou kunnen betekenen voor de toekomst van financiën. Nu proberen enkele van de grootste banken in het land voorop te lopen in deze transitie.

Deze testen, genaamd het Regulated Settlement Network proof-of-concept, kunnen het mogelijk maken om zowel grensoverschrijdende als systeemoverschrijdende transacties sneller en met minder fouten uit te voeren.

Het huidige onderzoek bouwt voort op een 12-weken durende test die in 2022 begon, waarbij de focus lag op zowel grensoverschrijdende als interbancaire betalingen. Deze Amerikaanse topbanken bundelen nu hun middelen om het volledige potentieel van tokenisatie-afwikkelingen na te streven.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.