Navigation

Crypto: update Dusk - achtergrond - reeds bullish - 2e tranche inleggen

Crypto: update Dusk - achtergrond - reeds bullish - 2e tranche inleggen

Zoals geschreven, Dusk Network (Dusk) zal waarschijnlijk pas goed uit de verf komen als Europa haar cryptoregelgeving heeft ingevoerd. De MiCa-wet zal dit jaar van kracht worden.

Holding vergroten

Deze MiCa-wetgeving komt op het perfecte moment, namelijk wanneer Dusk haar mainnet live gaat. We zitten al op een stijging van de DUSK-token. We gaan nu een order plaatsten voor het geval de koers terugvalt naar $0,24 en aangezien we een aanzienlijke positie in deze munt willen innemen gaan we nu ook meteen bijkopen.

Dusk, samen met de DUSK-token, kan profiteren van de nieuwe MiCA-wetgeving die wordt geïmplementeerd in de Europese Unie. Hoewel deze cryptocurrency nog relatief onontdekt is, is het een serieus project met Nederlandse roots. Als Dusk succesvol wordt (en die kans is reëel), zou dit een crypto kunnen zijn die aanzienlijk in waarde kan stijgen.

Onlangs zijn we al naar een up gegaan in de Dusk-token. De koers is de afgelopen dagen sterk gestegen vanwege een airdrop. Op zich zijn we daar geen fan van, maar deze airdrop heeft nut. Hoewel de koers zoals meestal bij airdrops weer wat kan terugvallen, wordt de koers gezien de sterke propositie van dit protocol eerder verder naar boven gejaagd.

Eind december kwam het bedrijf ook met een aantal positieve berichten. Dusk maakte  twee mijlpalen op weg naar het mainnet toen bekend. De Citadel SDK en Rusk VM 2.0 zijn beide opgeleverd.

Dusk zit precies in het juiste segment. Dat betekent dat met verdere tokenisering, zoals ook de topman van Larry Fink voorziet, de MiCA-wet in Europa en de aankomende mainnet launch de koers ons inziens verder mag stijgen.

Het project maakt het mogelijk om security tokens uit te geven en is geschikt voor het tokeniseren van aandelen, zowel voor grote ondernemingen als voor het MKB. De blockchain kan bijvoorbeeld (en niet beperkt tot) gebruikt worden om een geautomatiseerde infrastructuur te creëren, wat efficiëntie op de markt bevordert en betrouwbare digitale aandeelhoudersregisters mogelijk maakt.

Dusk Network is een open-source blockchainproject dat met zero-knowledge cryptografie een publiek toegankelijke blockchain biedt die aan wet- en regelgeving voldoet.

Dusk kan zoals gezegd voldoen aan de Europese wetgevingsvoorwaarden en zal bedrijven helpen met het tokeniseren van assets en andere producten. Dusk is een privacy blockchain voor financiële toepassingen en wil een nieuwe standaard worden voor compliance, controle en samenwerking.

Dusk is een Layer-1 (L-1) blockchain die de Confidential Security Contract (XSC) standaard aandrijft en vertrouwelijke smart contracts ondersteunt. Dusk Network richt zich op de eisen en behoeften van financiële markten en bouwt een blockchain waarbij gegevensprivacy en wettelijke naleving, zoals MiCa, centraal staat.

Hierdoor kan Dusk producten bouwen met ingebouwde naleving (compliance) voor welke regels dan ook die van toepassing zijn in een bepaalde jurisdictie. Dusk is klaar om zich bezig te houden met DLT-gebaseerde zaken.

Wat is XSC

Een vertrouwelijk smart contract is een overeenkomst tussen meerdere partijen, uitgedrukt in code. Smart contracts worden uitgevoerd door de blockchain en helpen bij het verifiëren, vergemakkelijken en vastleggen van transacties. Deze transacties zijn privé en onomkeerbaar.

De XSC vertrouwelijke slimme contracten garanderen strikte gegevens-privacy en stellen bedrijven van elke omvang in staat gebruik te maken van de openbare blockchaintechnologie.

Permissioned tokens worden gecreëerd op het Dusk Network met de security token standaard (XSC) en brengen een superieur controle niveau voor het management van de uitgevende bedrijven.

In tegenstelling tot niet-vergunde tokens kunnen emittenten zich houden aan voorschriften, bijvoorbeeld om whitelists toe te voegen van personen die zijn goedgekeurd voor het houden en verhandelen van deze tokens.

Het gebruik van de Dusk-token en de tokenomics

De Dusk-token wordt gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • Om te staken en deel te nemen aan de consensus.
  • Om te betalen voor transacties, het inzetten op Dapps en als gas.
  • Dusk kan worden verhandeld voor XSC-gebaseerde tokens, zowel voor eenrichtingsverkeer als via atomaire swaps.
  • De Dusk-token zal worden gebruikt voor on-chain governance binnen XSC zodra het is vrijgegeven.

De DUSK token heeft beperkte voorraad

De DUSK-token heeft een beperkte voorraad van 1 miljard stuks. Dusk schat in dat het laatste interval bij het 62.500.000ste blok zal worden bereikt in 2050. Na verloop van tijd gaan de transactiekosten naar verwachting stijgen en (in reactie daarop) zal het aantal nieuw geslagen DUSK afnemen.

Blok beloningen en de maximale supply van DUSK tokens

In het Dusk netwerk worden blokbeloningen betaald via een in het protocol gedefinieerde emissie van DUSK. De meerderheid van alle nieuw uitgegeven DUSK-tokens zal worden beloond aan consensusdeelnemers, terwijl een klein deel naar een technisch ontwikkelingsfonds zal gaan.


Dusk (DUSK) heeft een maximale supply van 1 miljard DUSK, een totale supply van 500 miljoen tokens en een circulerende voorraad van 421 miljoen DUSK-tokens. De huidige market cap is 140 miljoen dollar en fully diluted 160 miljoen dollar gebaseerd op de totale supply. Er komt dus zeker tokeninflatie aan. Dit hoeft geen belemmering te zijn. Dit komt mede door het gebruik (use caes) van de DUSK-token.

Wat is Dusk en andere informatie

Nieuwe protocollen zoals Dusk brengen hun blockchain uit met native ZKP-ondersteuning in hun VM (Virtual Machine) en met ondersteuning van slimme contracten, waardoor on-chain ondersteuning voor goedkope verificatie en trustless off-chain berekeningen van ZKP’s mogelijk wordt.


ZKP’s maken het ook mogelijk Layer-1 (L-1) protocollen te schalen boven hun huidige doorvoer of door het comprimeren van hun staat.


Zero-Knowledge Proof (ZKP) of cryptografie is een methode om aan iemand te bewijzen dat een bepaalde bewering waar is, zonder verdere informatie te onthullen.

Dusk waarborgt de vertrouwelijkheid van persoonlijke en transactiegegevens op zijn blockchain. Bedrijven maken gebruik van het netwerk van Dusk om tokens uit te geven, te verhandelen en samen te werken via slimme contracten (smart contracts).

Op het gebied van zero-knowledge (ZK) technologie en hashing algoritmen heeft Dusk (DUSK) aanzienlijke vooruitgang geboekt. De creatie van de Virtual Machine (VM) omgeving, die vriendelijk is voor Zero-Knowledge Proofs, is bijvoorbeeld een belangrijke ontwikkeling.

De componenten van het Dusk Network omvatten

  • Zero-Knowledge - PLONK: Dusk (DUSK) maakt gebruik van PLONK, een innovatieve zero-knowledge cryptografie, waardoor bedrijven veilig en in strikte privacy kunnen handelen op de publieke blockchain.
  • Virtuele machine - Rusk: Rusk biedt gebruikers de mogelijkheid om slimme contracten te programmeren, nieuwe gedecentraliseerde toepassingen (Dapps) aan te drijven en parameters in te stellen voor naleving en controle. Het is de eerste Zero-Knowledge Virtual Machine (ZK-VM) implementatie ter wereld.
  • Consensus - Proof of Blind Bid: Het Dusk Network wordt aangedreven door Proof of Blind Bid, een energiebewust privacy Proof-of-Stake (PoS) consensus algoritme dat ongeëvenaarde netwerkbeveiliging biedt.
  • Snelle onveranderlijke data - Kelvin: Kelvin versnelt de opslag van onveranderlijke data met zijn uitzonderlijk snelle Merkle Tree tool-kit voor geoptimaliseerde gegevensstructuren.
  • Netwerkkosten - DUSK: DUSK wordt gebruikt om te betalen voor netwerkdiensten, zoals het inzetten en uitvoeren van slimme contracten en het overdragen van tokens. Het compenseert netwerkknooppunten voor bandbreedte, verificatie en opslag.
  • Beveiligingstoken Standaard - XSC: De XSC standaard maakt het gemakkelijk voor bedrijven van elke omvang om beveiligingstokens uit te geven en te gebruiken.

Dusk voldoet aan de regelgeving

Dusk Network heeft een digitale grootboektechnologie ontwikkeld die voldoet aan de Europese regelgevingskaders, zoals GDPR, MIFID II, SRD2, MiCAR en MiCa.

Deze technologie is zo gebouwd dat niemand het eigendom van het netwerk kan opeisen voor individuele doeleinden. Het Dusk Network fungeert als een open-source besturingssysteem en een app store voor de Europese financiële markten.

Door het creëren van slimme contracten die Europese regelgeving verzamelen en vastleggen, kan Dusk in wezen een gemeenschappelijk sjabloon creëren dat wordt gebruikt voor activa in de hele Eurozone.

De use cases van de Dusk Blockchain

Confidential Smart Contracts: De vertrouwelijke smart contracts van Dusk stellen bedrijven in staat om gebruik te maken van de publieke blockchain met behoud van volledige gegevensprivacy. Dusk Network beweert de eerste blockchain te zijn met native vertrouwelijke smart contracts (native confidential smart contracts), waardoor partijen kunnen profiteren van de zeer schaalbare infrastructuur met de zekerheid dat hun gegevens vertrouwelijk blijven. Bedrijven kunnen gebruik maken van Dusk vertrouwelijke smart contracts in de wetenschap dat hun transacties veilig en privé zijn.

Confidential Security Tokens: Een security token is een verhandelbaar financieel activum dat gebruik maakt van blockchain om transacties automatisch op te slaan en te valideren. Digitale financiële activa, zoals security tokens, helpen fractioneel eigendom en liquiditeit te verbeteren. De XSC Security Token Standard biedt instrumenten om de controle te behouden en zorgt voor compliance en juridische logica. Security tokens zijn programmeerbaar, wat de kosten verlaagt door automatisering, efficiënte corporate actions mogelijk maakt en geautomatiseerde audit trails biedt. Beleggers profiteren ook van compliance en juridische logica, wat de overhead voor bedrijven vermindert en kosteneffectieve fractionalisering van aandelen mogelijk maakt.

Zero Knowledge Utility Token: Utility tokens, zoals Zero-Knowledge Utility Tokens van Dusk, vertrouwen op geavanceerde cryptografische primitieven om de overdracht van gegevens privé, veilig en beveiligd te maken. Dankzij deze privacylaag en het veelzijdige Zero-Knowledge Proof systeem, PLONK, worden use cases zoals digitale identiteit en zelf-soevereine identiteit een realiteit.

Security Token Exchange: Beurzen kunnen blockchain-technologie gebruiken om hun administratie effectiever te beheren en de handel in security tokens mogelijk te maken. Blockchain biedt efficiencyvoordelen die de kosten van uitgifte, fondsenwerving en noteringen verlagen voor aanbieders van platforms en hun klanten. Hierdoor wordt het haalbaar om het SME-segment (MKB) verder te bedienen en de verhandelbaarheid van particuliere effecten te vergroten. Een digitaal aandeelhoudersregister en Smart Bulletin Board kunnen procedures zoals dividenduitkeringen en stemrechten automatiseren en de kosten van het verhandelen van private effecten verlagen.

Digital Share Registry: Een digitaal aandeelhoudersregister is een lijst van aandeelhouders die doorlopend wordt bijgewerkt en direct beschikbaar is voor alle relevante partijen. Procedures zoals dividenduitkeringen en stemrechten kunnen worden geautomatiseerd zodra het register is opgezet en verrijkt met juridische logica.

Smart Bulletin Board: Het Smart Bulletin Board is een goedkopere en betrouwbare oplossing voor de verhandeling van private effecten. Op basis van XSC (Confidential Security Contract) kunnen security tokens worden beheerd op whitelists en kunnen transacties zonder vertrouwen (trustless) worden uitgevoerd met behulp van het security token-contract op de Dusk blockchain.

Proxy Voting: Met de invoering van Shareholder Rights Directive II (SRD2) is er een toenemende regelgevende vraag om de betrokkenheid van aandeelhouders op de lange termijn te stimuleren en buitensporige risico’s te ontmoedigen. SRD2 stelt het recht op identificatie van aandeelhouders vast en draagt tussenpersonen op, zoals bewaarders, een actieve rol te spelen bij het verstrekken van informatie. Tokenization biedt een mogelijke oplossing voor bewaarders en tussenpersonen om aan deze richtlijn te voldoen door directe toegang te hebben tot een single source of truth en een geconsolideerd overzicht van alle activahouders.

Self-Custody: Het XSC Security Token Contract, dat de security tokens in het Dusk Network regelt, is ontworpen om de veiligheid te maximaliseren en de risico’s van fraude en diefstal te minimaliseren. Aandeelhouders kunnen kiezen voor zelfbewaring en vertrouwen op verschillende maatregelen, zoals whitelists en threshold and multi-signatures.

Institutionele Security Token Custody: Institutionele beleggers en vermogende particulieren kunnen gebruikmaken van gereguleerde entiteiten die custody-oplossingen bieden. Deze aanbieders bieden professionele oplossingen zoals koude opslag, autorisatiecontroles en toestemmingsbeheer, naast andere diensten zoals toegang tot handelsplatformen en liquiditeit.

Decentralized Finance (DeFi): Het Dusk Network is geschikt voor de creatie van privacy-respecterende DeFi-oplossingen. Door de privacy te garanderen in vertrouwelijke smart contracts kunnen DeFi applicaties worden gecreëerd die voldoen aan compliance principes en algemene data protectie wetgeving. DeFi toepassingen, zoals lenen en uitlenen, kunnen wereldwijd financiële inclusie bevorderen en voldoen aan de behoefte aan gegevensbeveiliging en privacy.

Samenvattend

Dusk en de DUSK-token kunnen profiteren van de nieuwe MiCA-wetgeving die wordt geïmplementeerd in de Europese Unie. Deze cryptocurrency is eigenlijk nog niet ontdekt, maar is wel een serieus project met Nederlandse roots.

Gezien de economische waarde van de DUSK-token gaan we (met ook nog een openstaande order op 0,24 dollar) nu ook meteen bijkopen. Als Dusk slaagt (en die kans is reëel), is dit een crypto die heel veel kan stijgen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.