Navigation

eBay: outlook aan softe kant - stop naar instapniveau

eBay (EBAY) rapporteerde een winst van $1,03 per aandeel in het laatste kwartaal, wat de analistenverwachting van $0,99 overtrof ten opzichte van de winst van $0,99 per aandeel in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf meldde een kwartaalomzet van $2,54 miljard wat iets beter was dan verwacht. Dit tegen een omzet van $2,42 miljard in dezelfde periode vorig jaar.


Visie op cijfers en aandeel: stop naar instapniveau

De cijfers zijn een positieve verrassing, maar de outlook valt wat tegen. Hoewel de officiële outlook is verslagen hield het fluistercircuit rekening met een hogere guidance.

Hierdoor is het aandeel nabeurs met 5% gedaald. We blijven echter op een stijging anticiperen, maar verplaatsen onze stop naar ons instapniveau op 44,90.

We hadden meer verwacht, vooral op het gebied van kostenbesparingen. Hierdoor is het risico in het aandeel toegenomen. We zitten momenteel op een stijging vanaf 44,9 dollar en plaatsen ook naar dit niveau een stop. We willen wel de gok nemen om te blijven zitten, omdat het aandeel op zich niet echt duur is tenzij er grote tegenvallers komen.


Meer cijfers van eBay

eBay's first-party advertentieproducten, voornamelijk gedreven door Promoted Listings, genereerden $341 miljoen aan inkomsten in het tweede kwartaal, een stijging van 47% op basis van gerapporteerde cijfers en 49% op basis van FX-neutrale cijfers.


De totale advertentieaanbiedingen van het bedrijf genereerden meer dan $367 miljoen aan inkomsten in het tweede kwartaal, wat ongeveer 2,0% van GMV vertegenwoordigt.

eBay geeft de volgende richtlijnen voor voortgezette activiteiten voor Q3 2023. Een omzet van $2,46 tot $2,52 miljard. Een organische FX-neutrale YoY-groei van 2% tot 4% bij een verwaterde GAAP wpa van $0,67 tot $0,72 en een verwaterde Non-GAAP wpa van $0,96 tot $1,01.

https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1065088/000129993308004651/htm_29281.htm

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.