Navigation

Ebusco: nog steeds dalende koers - momentum zwak

De koers van Ebusco $EBUS blijft momenteel op een laag niveau. De gehele sector, inclusief deze specifieke productgroep, laat over het algemeen een sterke groei zien, maar deze groei gaat gepaard met de nodige schommelingen.

Helaas zijn de bedrijfscijfers en vooruitzichten voor Ebusco momenteel teleurstellend. Het is een relatief klein bedrijf en de verwachtingen lijken op dit moment nogal optimistisch te zijn. Er bestaat een risico dat het bedrijf de vooruitzichten nog verder zal verlagen.

Dit wordt deels veroorzaakt door aanhoudende tekorten in de supply chain en aanhoudende gebreken in de producten. Het besluit om werk uit te besteden, wat het bedrijf heeft gedaan om achterstallige bestellingen in te halen, kan ook een negatieve invloed hebben op de winstmarges en bemoeilijkt de vooruitzichten voor het bedrijf.

Kans aantrekken nieuw kapitaal

Bovendien bestaat de mogelijkheid dat het bedrijf in de toekomst nieuw kapitaal moet aantrekken, wat zou kunnen leiden tot verwatering van de bestaande aandeelhouders.

Vanwege de huidige lage koers en het feit dat Ebusco niet tot de meest kredietwaardige bedrijven behoort kan een nieuwe financieringsronde relatief kostbaar zijn.

Wat betreft het dividendrendement of de inkoop van eigen aandelen is dit op geen enkele manier aan de orde. Ook niet voor de komende jaren. Dit gezien de huidige financiële situatie van  Ebusco.

Conclusie: fascinerend bedrijf - aandeel nog steeds zwak

Al met al wordt dit bedrijf met interesse gevolgd, vooral vanwege technische aspecten, maar op dit moment lijkt er geen dwingende reden te zijn om actie te ondernemen. Er zijn duidelijke uitdagingen en onzekerheden die moeten worden aangepakt voordat dit aandeel aantrekkelijker wordt voor investeerders.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.