Navigation

Ebusco blijft dalen: iets aan de hand - nieuwe CFO - visie

De koers van Ebusco $EBUS blijft dalen. We willen niet speculeren, maar nadat Jurjen Jongma is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Ebusco en CFO daalt de koers verder. Het lijkt alsof de "angst" is dat Jongma straks allerlei problemen gaat ontdekken. Aan de andere werd kant deze benoeming al verwacht.

Voordat Jongma bij Ebusco in dienst trad, was hij CFO bij Versuni, voorheen bekend als Philips Domestic Appliances. Daarvoor bekleedde hij meer dan 25 jaar financiële functies binnen Koninklijke Philips, waaronder die van CFO voor verschillende bedrijfsonderdelen evenals als hoofd Internal Audit van Koninklijke Philips.

Wegblijven uit Ebusco

Na de daling op donderdag bij hoge volumes kan echter niets anders worden geconcludeerd dan dat er iets aan de hand is (zie ook andere berichten).
Hoe dan ook, we doen niets met het aandeel.

Eerder hebben we opgemerkt dat misschien na een daling kansen komen. Momenteel tasten we (officieel) in het duister over wat er aan de hand is. En dus dat is een extra reden om weg te blijven bij Ebusco.

We hebben ook het idee dat het bedrijf het uiteindelijk misschien zelfs niet zal kunnen opnemen tegen de grote spelers die kapitaalkrachtig zijn. Maar nu geldt zonder op iets vooruit te lopen, dat de huidige koersdaling en hoge volumes geen goed teken zijn.

De Europese: dominantie grote spelers

De Europese elektrische busmarkt zal naar verwachting groeien van $1,54 miljard in 2023 tot $3,04 miljard in 2028, met een CAGR van 14,56% in de prognoseperiode (2023-2028). Belangrijke markten zijn onder andere het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Noorwegen en Duitsland.

De Europese markt voor elektrische bussen groeit en wordt gedomineerd door enkele grote spelers zoals Solaris Bus & Coach, IVECO (waar Exor een belang in heeft), Traton, Volvo en Mercedes-Benz Group. VDL Bus & Coach is begonnen met de bouw van een nieuwe, klimaatneutrale fabriek in Roeselare, België, waar begin 2022 de eerste busproductie van start is gegaan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.