Navigation

Ebusco: winstwaarschuwing - visie

Ebusco (EBUS) zag de resultaten in de eerste helft van het jaar achterblijven op de verwachtingen door materiaaltekorten en arbeidskrapte.

De omzet wordt geschat op ongeveer 41 miljoen euro met een EBITDA-verlies van 44 miljoen euro tegen eerdere verwachtingen van een positieve EBITDA in 2023.

Ebusco zal de productiecapaciteit versneld opschalen met behulp van drie assemblagepartners om aan de huidige en toekomstige orders te voldoen.

Hierdoor wordt in de tweede helft van het jaar een aanzienlijke verbetering van het operationele resultaat verwacht. Ebusco verwacht wel een significante omzetstijging in 2023 ten opzichte van vorig jaar en een positieve EBITDA in 2024.

Visie op winstwaarschwing en aandeel

De winstwaarschuwing van Ebusco is voor ons geen verrassing. We hebben het er al eerder over gehad dat er grote onzekerheden zijn op korte termijn. Ook denken we dat de visie voor 2024 te hoog kan zijn en het bedrijf extra geld moet ophalen.

Dat gezegd hebbende denken we ook dat in het hoog risico gedeelte een eventuele dip ons ertoe kan verleiden om een gok te wagen in Ebusco. Nu wachten we nog af en gaan we eerst kijken wat het aandeel gaat doen. We blijven Ebusco, vanuit speculatief oogpunt, met interesse volgen. Dus voor alle duidelijkheid: we doen nu nog niks en gaan misschien over tot een high-risk aankoop als het aandeel naar beneden knalt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.