Navigation

Ebusco: geselecteerd door Italiaanse Consip - geen bus verkocht - zware concurrentie - visie

Ebusco $EBUS is geselecteerd door de Italiaanse inkooporganisatie Consip in de categorie voorstedelijke bussen in Klasse I. Het aandeel staat hierop hoger, maar er is nog geen bus verkocht. In het persbericht staat dat Ebusco nu zijn bussen kan aanbieden. Er staat niet dat Ebusco al bussen heeft verkocht.

Naast Ebusco mogen ook andere bedrijven hun bussen aanbieden, zoals Otokar, Solaris, Iveco, BYD, Karsan, TAM en Industria Italiana Autobus. Met andere woorden, er zal een zware concurrentie zijn voor Ebusco en het is nog helemaal niet zeker hoeveel bussen er uiteindelijk worden verkocht. Dat kan dus ook betekenen dat er helemaal niks wordt verkocht door Ebusco.

Zodoende is dit nieuws leuk, maar niks om meteen te juichen. Ebusco moet ook eerst zijn productielijnen bestendigen, wat een probleem is op dit moment.

Hoewel we het als een innovatief bedrijf zien, hebben we geen reden om dit aandeel te kopen. De vooruitzichten voor de sector zijn veelbelovend, maar die van Ebusco nog altijd troebel met veel te hoge prognoses van het bedrijf zelf. Tot slot, de kans dat het opnieuw geld moet ophalen is ook een reden om voorzichtig te blijven.

Italy, 500 e-buses in four lots: Consip tender awarded to 8 OEMs. Karsan everywhere, surprises from TAM and Ebusco
A new contract for 500 battery-powered and fuel cell-powered buses (for the first time) has been awarded by Italian central purchasing body

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.