Navigation

Ebusco: Van der Valk verlaagt belang verder - geen goed teken

Ebusco: Van der Valk verlaagt belang verder - geen goed teken

Van der Valk Investment heeft bekendgemaakt dat hun belang in Ebusco $EBUS nu nog maar 6,51% bedraagt. Dit betekent dat zij hun aandelen in het bedrijf aanzienlijk hebben verminderd.

Op 14 juni had Van der Valk Investment nog een kapitaalbelang van 19,99%. In december 2023 was dit nog 22,8%. De snelle afname van hun belang geeft aan dat Van der Valk zich grotendeels uit Ebusco heeft teruggetrokken.

Het is opvallend dat deze afname plaatsvindt terwijl de aandelenkoers van Ebusco op een laag niveau staat. Dit kan erop wijzen dat Van der Valk weinig vertrouwen heeft in een positieve toekomst voor Ebusco.

Ebusco, dat actief is in een sector die groeit, kampt met verschillende problemen. Eerder hebben we al aandacht besteed aan de beperkte schaalgrootte, onvoldoende productiefaciliteiten, een zwakke balans en een te trage groei in orders.

Bovendien bieden grote spelers zoals DaimlerTruck complete pakketten aan hun klanten aan, wat de concurrentie voor Ebusco verscherpt. Hierdoor blijven er voor Ebusco slechts een paar opties over.

Een mogelijkheid is dat Ebusco een grote subsidie ontvangt, maar dit is onwaarschijnlijk. Een andere optie is een overname, waarbij aandeelhouders waarschijnlijk weinig profijt hebben vanwege een mogelijk lage overnamepremie. Het somberste scenario is een faillissement en doorstart, waarbij aandeelhouders niets overhouden. Gezien deze situatie doen we niks met het aandeel Ebusco.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.