Navigation

Ebusco: 20% hoger - de Brownfield trade zoals in The Big Short

Ebusco: 20% hoger - de Brownfield trade zoals in The Big Short

De koers van Ebusco $EBUS staat momenteel 20% hoger op een niveau van 1,13 euro. We weten dat Ebusco een nieuwe topman krijgt, zoals in dit artikel wordt vermeld, en het is voor ons duidelijk dat er een grote sanering aankomt.

Dit zou een gokkerskans kunnen bieden (zoals Brownfield Capital in The Big Short geld verdiende) met opties, vaak zwaar out-of-the-money. Echter, dat gaan we niet doen, omdat er nauwelijks handel in is en anders hadden we dat al gedaan op een hogere koers.

Het is in ieder geval een voorbeeld van een nieuwe rubriek die we overwegen om te introduceren: het speculeren met opties die een kleine kans van slagen hebben. Hierbij mislukken bijvoorbeeld 9 van de 10 transacties, maar die ene keer dat het goed gaat, kan de jackpot vallen. Zoals Brownfield deed in The Big Short.

Wat betreft de koers van Ebusco, de huidige stijging zien we als een zogenaamde "dead cat bounce", en uiteindelijk denken we dat de koers van Ebusco nog veel verder zal dalen.

Dit omdat we blijven rekening houden dat Ebusco waarschijnlijk niet op eigen kracht kan overleven en er dus veel extra kapitaal nodig zal zijn, of dat er een overname of iets dergelijks moet plaatsvinden, of een doorstart. De huidige marktkapitalisatie van Ebusco is overigens ongeveer 64 miljoen euro.

Stel dat er een actieve optiehandel in Ebusco zou zijn met opties die verder lopen dan 2024, dan zou dit een interessante gokpositie kunnen opleveren, bijvoorbeeld door put opties te kopen met een uitoefenprijs van 20 of 40 cent.

Deze opties zijn er wel, want bijvoorbeeld voor december zijn er opties met een uitoefenprijs van 20 cent, maar er is gewoon geen handel in. De laatste slotkoers was 1 cent. Er zijn ook opties met een uitoefenprijs van 40 cent voor december die sloten op 4 cent, en bijvoorbeeld de 60 cent december-opties sloten op 11 cent, maar ook hier is geen handel in. Het feit dat er geen handel in zit, is de reden dat we er niets mee kunnen doen.

Maar stel dat er wel meer handel in was geweest, dan had dit een mooi voorbeeld kunnen zijn van zo'n gok waarbij, als je het goed hebt, er meteen aardig wat uit kan komen. Maar goed, dat gaan we dus niet doen, hoewel we wel denken dat de huidige koersstijging slechts een "dead cat bounce" is.

We gaan in ieder geval er eens naar kijken of we een Brownfield Capital rubriek willen introduceren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.