Navigation

Ebusco: Connect Bus trekt order in - het is nu toch echt gedaan - het aandeel

Ebusco: Connect Bus trekt order in - het is  nu toch echt gedaan - het aandeel

Het Zweedse Connect Bus heeft een bestelling voor 47 bussen bij Ebusco $EBUS ingetrokken. Dit zien we als een logisch gevolg van de enorme malaise bij Ebusco. Zoals al langer aangegeven, denken we dat Ebusco het niet gaat redden en het aandeel naar nihil kan gaan (zie ook de database). Op het moment dat bedrijven orders gaan cancelen, is dit vaak het teken van een versnelde ondergang.

Het aandeel

Ebusco maakte gisteren bekend om 36 miljoen aandelen te willen uitgeven. Dat zou te weinig zijn om het bedrijf financieel te redden en het is zelfs mogelijk dat de ondergang nu zo snel gaat dat het bedrijf zelfs dit niet meer hoeft te doen.

Het klinkt allemaal triest voor niet alleen een sympathiek bedoelde bedrijf, maar ook een fascinerend bedrijf. Maar zoals de zaken er voorstaan, is het over en uit.

Hoewel Ebusco de annulering bevestigde, gaf het bedrijf geen verdere details over de omzet die gemoeid was met de opdracht, eventuele boetes of de reden voor de annulering. De oorspronkelijke bestelling uit 2022 betrof 47 bussen van het type 3.0, waarvan 29 van 12 meter en 18 van 18 meter, die voor het einde van 2023 geleverd zouden worden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.