Navigation

Herhaling: Ebusco: gaat voor 36 miljoen aandelen uitgeven - te weinig om bedrijf te redden

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Ebusco $EBUS kondigde aan in het vierde kwartaal 36 miljoen euro te willen ophalen via een claimemissie. Dit geld zal worden gebruikt om het reorganisatieplan te financieren.

Het aandeel

Op een marketcap van 66,75 miljoen euro betekent dit een aanzienlijke verwatering. Dat is echter niet onverwacht, aangezien we daar al vaker op hebben gewezen (zie de database).

Ook lijkt het opgehaalde bedrag van 36 miljoen euro aan de lage kant. Het zal de pijn tijdelijk verlichten, maar zorgt niet voor extra groei of meer rendement. Wij blijven daarom weg uit het aandeel dat sterk onderuit zal gaan op het bericht.

Op 24 oktober organiseert Ebusco een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering om goedkeuring te vragen voor de uitgifte van de aandelen.

Tijdens deze vergadering zal ook de benoeming van Christian Schreyer als nieuwe CEO op de agenda staan. Daarnaast stelt Ebusco een omgekeerde aandelensplitsing voor, waarbij 5 bestaande aandelen worden omgezet naar 1 nieuw aandeel, om de verhandelbaarheid te verbeteren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.