Navigation

Ebusco: Van der Valk brengt belang terug - wegblijven uit aandeel

Van der Valk Investment heeft een kleiner belang in Ebusco $EBUS gemeld. Volgens de melding heeft Van der Valk nu een kapitaalbelang van 19,99 procent in Ebusco, wat overeenkomt met een dito stemrecht. Dit is een daling ten opzichte van de vorige melding op 18 december 2023, toen Van der Valk nog een kapitaalbelang van 22,80 procent rapporteerde.

Het feit dat Van der Valk zijn belang in Ebusco heeft verminderd, willen we niet direct consequenties aan verbinden. Tegelijkertijd kan het een signaal zijn dat ze bij Van der Valk minder risico willen lopen in dit bedrijf.

Ebusco zien we als een mooi bedrijf, maar zoals we reeds hebben geschreven vinden we het te stil rond nieuwe orders. Tevens is het bedrijf waarschijnlijk qua schaalgrootte niet opgewassen tegen reuzen zoals Daimler Truck in Duitsland, die zelfs sinds kort een totaalpakket gaan aanbieden aan hun klanten zoals we reeds hebben gemeld.

We blijven dan ook weg uit het aandeel Ebusco en verwachten meer winstwaarschuwingen van dit bedrijf. Tegelijkertijd rekenen we erop dat het financiële plaatje op dit moment niet haalbaar is en er nog veel meer geld bij moet. We blijven dus weg uit Ebusco. (Zie ook eerdere berichten.)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.