Navigation

Ebusco: conservatoir beslag bankrekeningen - rechtszaak 45 bussen - het einde

Ebusco: conservatoir beslag bankrekeningen - rechtszaak 45 bussen - het einde

Ebusco $EBUS eist betaling voor 45 bussen na annulering van een bestelling van 59 bussen door een klant. De klant heeft beslag gelegd op Ebusco's bankrekeningen, die het bedrijf probeert op te heffen via een juridische procedure.

Ebusco heeft de productie grotendeels stilgelegd in afwachting van de rechtszaak en de claimemissie. Het aandeel gaat, zoals we eerder hebben aangegeven, mogelijk richting een waarde van nihil. (Zie ook de database.)

Heel slecht nieuws

Het nieuws is slecht voor Ebusco omdat het bedrijf nu geconfronteerd wordt met een situatie waarin klanten niet alleen hun bestellingen annuleren, maar ook juridische stappen ondernemen door beslag te leggen op bankrekeningen van het bedrijf. Wel geldt dat de rechter met één hamerslag dit beslag kan opheffen.

Dit duidt op een verslechtering van de klantrelaties, wat ernstige gevolgen kan hebben voor het vertrouwen in Ebusco als leverancier. Bovendien is de annulering van grote bestellingen, zoals die van 59 bussen, direct schadelijk voor de inkomsten en werkkapitaalpositie van het bedrijf.

Ebusco wordt gedwongen om juridische procedures te starten om betalingen af te dwingen, wat niet alleen kostbaar is, maar ook tijd en energie vraagt, die anders aan de productie en groei van het bedrijf besteed hadden kunnen worden. De productie is grotendeels stilgelegd, wat duidt op een stagnatie in de bedrijfsvoering en verdere financiële druk.

De claimemissie, die bedoeld is om het werkkapitaal aan te vullen, zal ook onder druk komen te staan omdat beleggers mogelijk minder vertrouwen hebben in een bedrijf dat te maken heeft met dergelijke conflicten.

Al deze factoren versterken het beeld dat het aandeel Ebusco op dit moment weinig tot geen waarde biedt, omdat de toekomst van het bedrijf onzeker is en de financiële en operationele problemen zich opstapelen. Zoals we eerder schreven, het aandeel kan naar "nul" gaan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.