Navigation

Ebusco: update weinig overtuigend - instant view

Dit is een eerste melding. Later vandaag volgt een update.

Ebusco $EBUS heeft zijn jaarverslag vrijgegeven. Het bedrijf boekte een EBITDA-verlies van 95,7 miljoen euro en een nettoverlies van 120,1 miljoen euro in 2023.

Het bedrijf verwacht een verbetering dit jaar. Dit klinkt positief, maar de echte strategie voor deze verbetering is nog niet duidelijk en er moet simpelweg nog heel veel geld bij.

Het is ook onzeker of deze eventuele "verbetering" duurzaam zal zijn. We blijven voorzichtig met het aandeel en handhaven onze eerdere visie om ervan weg te blijven. De overlevingskansen van Ebusco schatten we nog steeds laag in (zie ook eerdere berichten).

In 2023 bedroeg de omzet 102,4 miljoen euro en ongeveer 25 miljoen euro aan omzet wordt doorgeschoven naar 2024. De omzetverwachting voor 2024 blijft meer dan 325 miljoen euro, waarbij Ebusco een positieve EBITDA ziet met mede door lagere personeels- en bedrijfskosten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.