Navigation

ECB: morgen wordt geen rentewijziging verwacht - effect markten

Morgen vergadert de ECB over de rente. Bij de vorige vergadering verlaagde de ECB de rente met een kwart procent, wat meer een verplichting was omdat het beloofd was aan de markten.

De verwachting is dat de ECB deze keer geen actie onderneemt. Terwijl de signalen in Amerika steeds gunstiger worden voor meerdere renteverlagingen achter elkaar, zal de ECB waarschijnlijk nu afwachten omdat de inflatie in Europa juist lijkt te stagneren. Ook zal de ECB waarschijnlijk wachten wat de Federal Reserve gaat doen.

Als de ECB de rente ongewijzigd laat, zal dat geen verrassing zijn voor de markten en ook geen verstoring veroorzaken. De laatste tijd zien we dat de kapitaalmarktrente weer wat aan het dalen is, wat juist gunstig is voor risicovolle activa.

In de toelichting zal het ook belangrijk zijn wat Lagarde gaat zeggen over Frankrijk, nu het vormen van een nieuw parlement daar moeilijker wordt. Er is een kans dat een nieuw parlement zich nog minder aantrekt van eventuele budgetten zoals afgesproken met Brussel. Denk bijvoorbeeld aan een pensioenleeftijd

Over het algemeen is de verwachting dat de ECB morgen geen renteverlaging doorvoert, wat al is ingecalculeerd door de markten. Het effect op de markten wordt neutraal ingeschat.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.