Navigation

Econocom: cijfers geen reden tot wijziging visie

Econocom (ECONB) heeft volgens eigen zeggen positieve resultaten geboekt in de eerste helft van dit jaar. het bedrijf bevestigd dat het vasthoudt aan zijn prognoses voor 2023, zo blijkt uit de recente cijfers die dinsdagavond werden gepresenteerd. De winstgevendheid  werd beïnvloed door verschillende cyclische effecten.

Wat betreft de prognoses handhaaft Econocom "ondanks de moeilijke economische omstandigheden" zijn doelstellingen voor 2023 met een verwachte omzetgroei van 5 procent en een verbetering van de geconsolideerde nettowinst.

Visie aandeel Econocom

Momenteel houden we Econocom op afstand in de gaten. De cijfers laten geen grote verandering zien in die mening. We volgen het aandeel wel met interesse. Als er een gunstiger koerspatroon ontstaat bestaat de kans dat we op basis van prijsbewegingen een tijdelijke stijging kunnen zien.


Nog enige cijfers van Econocom

Gedurende de eerste zes maanden steeg de omzet met 3,9 procent tot 1,33 miljard euro, waarbij alle bedrijfssegmenten groei lieten zien.

De operationele marge bedroeg 44,2 miljoen euro, wat neerkomt op 3,3 procent van de omzet en de geconsolideerde nettowinst kwam uit op 24,7 miljoen euro.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.