Navigation

Pirelli: ziet afname vraag autobanden - Continental

Pirelli verwacht een afname van de wereldwijde vraag naar autobanden met ongeveer 2% dit jaar. Hun eigen jaaromzet zal naar verwachting tussen de 6,5 en 6,7 miljard euro liggen, wat een daling ten opzichte van 2022 betekent.

In het tweede kwartaal groeide Pirelli echter verder, met een stijging van de omzet met 3,7% tot ongeveer 1,7 miljard euro.

Continental: koers iets lager - visie

De gegevens van Pirelli zorgen voor een iets lagere koers van Continental $CON. De visie op Continental is door de cijfers van Pirelli niet gewijzigd. We zijn naar up gegaan toen de koers op 63,3 euro stond. De kans dat er in de komende kwartalen een uitbraak komt is nog steeds vrij groot.

Continental is net als veel andere Duitse bedrijven aanzienlijk aan het investeren in nieuwe technologieën. Dit leidt niet alleen tot kostenbesparingen, maar ook tot het voldoen aan nieuwe milieueisen.

Op het korte termijn is het onduidelijk wat de koers gaat doen, ook omdat Continental zelf mogelijk de verwachtingen tempert. Dat doet echter niets af aan een mogelijk opwaartse beweging van het aandeel.

Op basis van dynamic trend following blijft het aandeel ook in een opwaartse trend zitten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.