Navigation

Crypto: EigenLayer onder vuur - insiders verkopen vergrendelde tokens in het geheim

EigenLayer, een van Ethereum’s grootste yield-boosting protocollen, kwam onlangs onder vuur te liggen vanwege dubieuze praktijken met betrekking tot insider-allocaties.

Hoewel het bedrijf beweerde dat de meerderheid van hun EIGEN-tokens ‘volledig vergrendeld’ waren en niet verkocht konden worden, mochten nsiders in werkelijkheid beloningen uit deze tokens toch verzilveren. Dit gebeurde zonder volledige transparantie richting het publiek.

In april 2024 had EigenLayer $15,7 miljard aan activa, maar sindsdien is de waarde van het project met 60% gedaald. Ondanks eerdere beloftes dat meer dan 50% van de tokens gedurende een jaar vergrendeld zou blijven, ontdekten gebruikers eind september dat insiders de beloningen van deze zogenaamd vergrendelde tokens konden verkopen.

Het eigenlijke probleem is dat dit soort vergrendelde tokens niet verhandeld hadden mogen worden, en het staken ervan terwijl ze zogenaamd 'vergrendeld' waren, zorgde voor misleidende informatie over het aantal beschikbare tokens op de markt.

Dit leidde tot verkeerde investeringsbeslissingen door het publiek. De waarde van EigenLayer is sindsdien sterk gedaald en de impact van deze praktijken heeft het vertrouwen in het protocol flink geschaad.

Deze situatie is megatoxisch omdat EigenLayer de transparantie heeft geschonden door beloningen toe te staan waar het publiek niet van op de hoogte was. Dit ondermijnt het vertrouwen van investeerders en markeert een significante breuk met de eerder gecommuniceerde vergrendelingsvoorwaarden. Hierdoor kunnen investeerders hun vertrouwen verliezen in dergelijke projecten, wat schadelijk is voor zowel EigenLayer als het bredere ecosysteem waarin het opereert.

VCs secretly cashed out rewards on ‘locked’ EIGEN tokens
EigenLayer once claimed that a majority of its token supply would be locked for a year. Days into its launch, insiders started cashing out.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.