Navigation

Ekopak - verdubbeling jaaromzet - aangepaste EBITDA - langs de zijlijn

Ekopak $EKOP verdubbelde zijn jaaromzet in 2023 tot 36,0 miljoen euro, met een autonome groei van 54%. De aangepaste EBITDA bedroeg 3,6 miljoen euro, met een marge van 10%.

We doen niets met dit aandeel. Dat het rapporteert op aangepaste EBITDA geeft aan dat de cijfers moeilijker zijn in te schatten. De aangepaste EBITDA is de overtreffende trap van EBITDA waarmee cijfers wat zijn op te pimpen. Wel volgen we het aandeel met enige interesse door de sector, en omdat de omzet aanzienlijk aan het toenemen is. Dat is echter geen reden om niets te doen.

Ekopak verwacht in 2024 opnieuw een verdubbeling van de omzet naar 70-75 miljoen euro, met een verbetering van de aangepaste EBITDA-marge. Op de middellange termijn wordt een jaaromzet van 140 miljoen euro verwacht, met een EBITDA-resultaat van 35-42 miljoen euro en een marge van 25-30%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.