Navigation

Lilly: Alzheimer medicijn mogelijk dit jaar op markt - nieuwe runner - het aandeel

Lilly: Alzheimer medicijn mogelijk dit jaar op markt - nieuwe runner - het aandeel
pro

Het Alzheimer medicijn donanemab van Eli Lilly [Lilly] $LLY wordt door FDA-adviseurs aanbevolen. Dit maakt de weg vrijmaakt voor goedkeuring. Op 10 juni stemden externe adviseurs van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) unaniem dat de voordelen van Lilly's experimentele Alzheimer-behandeling opwegen tegen de risico's.

Zij waren het eens dat proefgegevens aantoonden dat het effectief was bij patiënten in een vroeg stadium van de ziekte. Deze stemming maakt de weg vrij voor een definitieve FDA beslissing over de behandeling, die aanvankelijk eerder dit jaar werd verwacht, maar werd uitgesteld voor een adviesvergadering.

Het aandeel

Wij zitten al langer op een stijging van het aandeel van Eli Lilly. Dit heeft te maken met haar sterke pijplijn, waaronder haar succesvolle slankmedicijn en nu komen daar de verwachte verkopen van haar Alzheimer medicijn bij. We hebben hier overigens al eerder over geschreven.

Er is dus alle reden om ook op een stijging te blijven zitten, waarbij grotere correcties worden gezien al kansen om mogelijk zelfs te verzwaren. Immers, donanemab kan een nieuwe runner worden.

Het getal $1 biljoen: Alzheimer's Association

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.