Navigation

Ely Lilly: bereikt nieuwe recordhoogtes - al langer op een stijging - mirikizumab

Ely Lilly: bereikt nieuwe recordhoogtes - al langer op een stijging - mirikizumab

Eli Lilly onlangs positieve resultaten gepresenteerd voor mirikizumab bij de behandeling van de ziekte van Crohn. Meer dan de helft van de patiënten bereikte klinische remissie na een jaar behandeling.

Dit versterkt het vertrouwen in het aandeel en toont de voortdurende innovatie en succesvolle pijplijn van het bedrijf aan. Lilly's recente aanvragen bij de FDA en EMA en de sterke prestaties in 2024 bevestigen de groei- en winstpotentie van het bedrijf op lange termijn.

Waarom wij bullish zijn op Eli Lilly

Wij zijn bullish op Eli Lilly vanaf een koers van ongever $240 per aandeel vanwege de volgende redenen: Eli Lilly blijft sterke financiële prestaties tonen, met een omzetstijging van 26% in Q1 2024.

De voortdurende innovaties in hun pijplijn, waaronder veelbelovende medicijnen zoals mirikizumab, versterken de toekomstige groeivooruitzichten. Medicijnen zoals Trulicity en Mounjaro (afslankmedicijn) hebben aanzienlijke omzet gegenereerd, wat bijdraagt aan de sterke financiële positie van het bedrijf.

Er was wel een daling in de vrije kasstroom (bij de laatste cijfers) wat het gevolg was van strategische investeringen in onderzoek en ontwikkeling en kapitaaluitgaven gericht op het versterken van de lange termijn groei.

Daarnaast heeft Eli Lilly aanzienlijke bedragen geïnvesteerd in aandeleninkopen, met $750 miljoen in het eerste kwartaal van 2023.

Financiële resultaten

Eli Lilly heeft eerder sterke resultaten behaald in het eerste kwartaal van 2024. De omzet steeg met 26% naar $8,768 miljard, vergeleken met $6,960 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Dit werd gedreven door sterke verkopen van producten zoals Mounjaro ($1.81 miljard) en Verzenio ($1.05 miljard). Het netto-inkomen bedroeg $2.24 miljard, een stijging van 66% ten opzichte van Q1 2023. De winst per aandeel (EPS) steeg naar $2.48, vergeleken met $1.49 in Q1 2023.

Vrije kasstroom

Eli Lilly's vrije kasstroom is in 2023 (als volledig jaar) aanzienlijk gedaald tot $0.793 miljard, vergeleken met $5.731 miljard in 2022 en $6.056 miljard in 2021. Deze daling is echter geen hindernis, maar komt door strategische investeringen in toekomstige groei.

Het bedrijf heeft meer geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling (R&D) en kapitaaluitgaven voor de uitbreiding van de productiecapaciteit. Deze investeringen zijn bedoeld om de lange termijn groei en concurrentiepositie van het bedrijf te versterken.

Aandeleninkopen

Eli Lilly heeft een programma voor strategische aandeleninkopen om aandeelhouderswaarde te verhogen. Deze kan verhoogd worden.

Pijplijn en innovatie

Eli Lilly beschikt over een sterke pijplijn met veelbelovende medicijnen en blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf heeft momenteel 20 nieuwe moleculen in klinische ontwikkeling en heeft diverse goedkeuringen ontvangen voor baanbrekende medicijnen. Innovaties in immunologie en oncologie zijn cruciaal voor het behoud van hun concurrentievoordeel en het openen van nieuwe markten.

Conclusie

De positieve resultaten van mirikizumab die nu bekend zijn gemaakt en de sterke financiële prestaties in het eerste kwartaal van 2024 onderstrepen Eli Lilly's potentieel voor aanhoudende groei en winstgevendheid.

Met een sterke pijplijn, strategische acquisities en investeringen in toekomstige groei, blijft het bedrijf een aantrekkelijke investering. We verwachten dat de aandelen van Eli Lilly blijven stijgen, gezien de recente ontwikkelingen en financiële kracht. Ook al hoeft dan niet in één rechte lijn te zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.