Navigation

Eli Lilly: lanceert goedkopere zepbound - neutraal bericht - aandeel al langer op up

Eli Lilly Lilly $LLY heeft een nieuwe, goedkopere versie van zijn afslankmedicijn Zepbound geïntroduceerd door 2,5-milligram en 5-milligram enkelvoudige dosisflacons aan te bieden voor respectievelijk $399 en $549 per maand. Het wordt direct aan consumenten verkocht via hun website.

Deze stap is bedoeld om het medicijn toegankelijker te maken, met name voor mensen zonder verzekering, en om de opkomst van namaakversies te bestrijden door toegang te verzekeren tot echte, door de FDA goedgekeurde medicatie.

De strategie van het bedrijf richt zich ook op de stijgende vraag en verhoogt het aanbod op de Amerikaanse markt.

Implicaties

We rekenen erop dat dit weinig invloed heeft op de koers. Deze nieuwe stap komt voort uit een steeds grotere concurrentie. Dat gezegd hebbende, blijft het bedrijf sterk gepositioneerd in de afslankmarkt, maar nog belangrijker is dat het een hele sterke pijplijn heeft met nieuwe medicijnen. Wij zitten al langer op een stijging, staan in een grote winst en blijven op een stijging zitten, ondanks dat we dit nieuwsbericht als neutraal omschrijven. (Zie ook de database.)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.