Navigation

Enovix: kans op positieve testresultaten - inleggen derde tranche - high risk

De laatste tijd zijn er verschillende beleggingsfondsen geweest die hun positie in Enovix $ENVX hebben vergoot. Op 25 augustus kwam daar het opvallende bericht bij dat de CEO van Enovix nog extra aandelen heeft gekocht. (Zie tweet aan het einde van dit artikel).

Dit is opvallend omdat er binnenkort een bericht komt over Factory Acceptance Testing wat vrij vertaald zal inhouden of er wel of niet vooruitgang wordt geboekt met hun nieuwe technologie voor geavanceerde lithium-ionbatterijen met siliciumanode. En of er vooruitgang is geboekt in de technieken voor energieopslag. Daar hebben we reeds eerder over geschreven.

De schattingen van Wall Street analisten

Kijkend naar de schattingen van Wall Street analisten, dan wordt voor het boekjaar 2023 een omzet van 840.000 dollar verwacht, voor 2024 van 16,4 miljoen dollar en voor 2025 van 161 miljoen dollar.

Dit is een steile stijging en komt doordat als Enovix zijn producten inderdaad bruikbaar gaan worden op grote schaal het enorme voordelen gaat bieden aan de EV industrie. Gezegd moet worden dat we de tijdslijn van analisten wel opportunistisch vinden en dat een echte sterke stijging in de omzet ook later kan vallen in de tijd.

De technologie van het bedrijf is zuiniger, kan sneller worden opgeladen en heeft minder grondstoffen nodig. Dat is ook de reden dat als de producten op de markt komen en een enorme vraag kan ontstaan.

Enovix draait verlies en zal ook de komende jaren verlies blijven draaien. Dit maakt de kans wel groter op een nieuwe financieringsronde. Dit is echter geen verliesfinanciering maar groeifinanciering in dat geval. De huidige marketcap van het aandeel is 2,23 miljard dollar.

Een aantal andere financiële parameters

Het bedrag aan beschikbare geldmiddelen bedraagt €343 miljoen. De totale waarde van de activa bedraagt €539 miljoen. Er zijn lange termijn schulden van €167 miljoen. De totale verplichtingen belopen €292 miljoen. De verhouding tussen schulden en eigen vermogen is 0,706. De huidige verhouding is 11,070.

Deze cijfers tonen aan dat er wel een groot risico is bij het bedrijf als puur wordt gekeken naar de financiën. Dat is echter inherent aan start-ups. En dat is ook de reden dat we een nieuwe aandelenemissie of andere financieringsvorm niet uitsluiten in de toekomst.

Toch de gok wagen: derde tranche in Enovix

Wij gaan met alle informatie die we hebben een derde tranche inleggen in Enovix. We willen sterk benadrukken dat dit in de "very high risk" categorie valt. Mocht het bedrijf echter met positieve mededelingen komen, dan kan er een grote rally ontstaan. Mocht dat niet gebeuren, dan weten we ook dat op deze posities die we hebben grote verliezen geleden kunnen worden.

De short float: ook een motivatie om weer extra te kopen

Om toch de "gok" te wagen komt ook door de grote short float in het aandeel. Deze bedraagt maar liefst 26,78 procent van de aandelen. Als er ook maar enige positief nieuws komt kan dit leiden tot het dekken van deze shorts en een zeer sterke stijging van het aandeel.

Resumerend: signalen om deze gok te wagen

Samenvattend, ondanks de grote risico's die de Enovix aandelen met zich meebrengen is het opvallend dat beleggingsfondsen en de CEO aan het bijkopen zijn.

Dit kan er op wijzen dat er binnenkort positieve testresultaten worden geboekt. De enorme short float zal dan leiden tot een upsqueeze. Zodoende nemen we het risico voor een derde transactie in Enovix. Als Enovix slaagt, dan kan het in de komende jaren groeien naar een miljarden omzet en naar grote winstgevendheid.

Enovix Corp houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van geavanceerde lithium-ionbatterijen met siliciumanode. Het ontwikkelt ook zijn 3D-celtechnologie en productieproces voor de markten van elektrische voertuigen en energieopslag om het wijdverbreide gebruik van hernieuwbare energie mogelijk te maken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.