Navigation

Enphase - sterk lager op outlook - visie

Enphase Energy [of Enphase] $ENPH heeft voor het tweede kwartaal een omzet van $711,1 miljoen gerapporteerd, een stijging van 34% in vergelijking met vorig jaar, bij een nettowinst van $157,2 miljoen.

Echter, de omzetprognose voor het derde kwartaal van $555 miljoen tot $600 miljoen viel lager uit dan de verwachtingen van analisten van $749 miljoen. Enphase heeft een nieuw programma voor de inkoop van eigen aandelen aangekondigd met een waarde tot $1 miljard.

Visie op aandeel: bittere pil - blijven zitten - "high risk"

De koers van Enphase staat voorbeurs sterk lager, ongeveer 15%. Daarmee rijden wij een scheve schaats. Toch behouden we onze positieve waardering. Terwijl de outlook flink tegenvalt laat het aandeleninkoopprogramma zien dat het bedrijf financieel sterk genoeg is om het schip te keren.

Bij een huidige marktkapitalisatie van $22,85 miljard laat deze aandeleninkoop zien dat deze aanzienlijk is. Al met al slikken we voor nu deze bittere pil. Mocht het aandeel nog verder dalen is het mogelijk dat we de derde tranche gaan activeren. Tot slot willen we wederom met nadruk zeggen dat Enphase een " very high risk" sticker heeft in de hoogste categorie.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.