Navigation

Envipco: CEO geeft interview aan ABM FN - uitspraken passen bij onze visie

CEO Simon Bolton van Envipco $ENVI ziet de grootste groeikansen in Europa, met Spanje, Frankrijk, Nederland, het VK en Scandinavië als belangrijke markten. Envipco heeft een marktaandeel van meer dan 90% in Griekenland en is één van de twee aanbieders in Hongarije. Dit vertelde de topman in een interview met ABM Financial News.

Het interview past exact bij onze visie op het aandeel (zie dit artikel). Ondanks de enorme koerssprong die het aandeel al heeft gemaakt is het volgens ons nog steeds goedkoop.

Daar komt bij dat het een mooi "juweeltje" is voor een grote partij om over te nemen. Immers, je koopt groei dat in de komende jaren alleen maar sterker zal worden. Wel is het van belang dat de marges verbeteren. Dat kan door meer schaalgrootte en een verlaging van de kosten door efficiëntie wat ons inziens beide gaat geburen.

Nog enkele andere belangrijke punten uit het interview.

Bolton benadrukte de sterke vraag naar statiegeldsystemen, vooral in Europa. Ondanks stijgende kosten, overtreft de omzetgroei deze, wat de EBITDA-marge naar 10% tilde.

Hoewel de Duitse markt uitdagender is door concurrentie, ziet Bolton kansen door de milieuvoordelen van Envipco's machines. De grotere Quantum machines zijn belangrijke omzetdrivers.

In de VS voorziet hij groei op middellange termijn in staten die werken aan circulaire economieën. Voor Azië en andere werelddelen ziet Bolton op lange termijn groeikansen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.