Navigation

Enovix: kans short squeeze - herhaling up rating

Enovix $ENVX en zijn concurrent Amprius $AMPX maken beide batterijen met 100% actieve siliciumanodes, waarbij Enovix 141 patenten bezit. Volgens Avicenne Research zal de totale lithium-ion batterijmarkt in 2025 naar verwachting $75 miljard bedragen.

Herhaling positieve rating Enovix: very high risk

Het aandeel Enovix heeft de laatste tijd weinig aandacht gekregen. We zijn naar een positieve waardering gegaan in december vorig jaar. De koers is al zigzaggend verdubbeld in die tijd.

Op basis van de kans dat het bedrijf meer kans van slagen heeft herhalen we onze positieve waardering. Het aandeel valt in het zeer hoog risico gedeelte.

[Amprius, een sectorgenoot, volgen we op afstand en heeft een zeer lage free float wat dit aandeel nog risicovoller maakt door insider selling.]

Terug naar Enovix. De koers is al zigzaggend verdubbeld sinds december vorig jaar. Op basis van de kans dat het bedrijf meer kans heeft van slagen herhalen we onze positieve waardering. Het aandeel valt dus in het zeer hoog risico gedeelte.

Short float van 25%: beetje positief nieuws leidt tot dekken posities

Op dit moment heeft het aandeel een short float van 34.142 miljoen aandelen, wat gelijk staat aan 25% van het totale aantal uitstaande aandelen. Gezien de kans dat meer beleggers interesse gaan tonen in de techniek van Evonix die tot leven kan komen in 2024 wordt de kans op een short squeeze steeds groter. Ook maar een beetje positief nieuws zal deze shorts uitroken en tot een aanzienlijk stijging leiden.

Al met al benadrukken we onze positieve visie en herhalen de koop op dit zeer volatiele en risicovolle aandeel. Ondanks het feit dat het bedrijf momenteel geen winst maakt en geen zicht heeft op winst in de komende drie jaar denken wij dat beleggers vooral kijken naar de langere toekomst.

We willen ook benadrukken dat er in de toekomst nog steeds kans is dat het bedrijf extra kapitaal gaat ophalen wat tot verwatering kan leiden.

Enige cijfers

Op de balans is er 293.750.000 dollar aan kas, 410.600.000 dollar aan totale activa en geen langlopende schulden. Het totale schuldbedrag is 98.495.000 dollar met een schulden/eigen vermogen verhouding van 0,706 en een huidige verhouding (current ratio) van 11,070.

Meer over Evonix

Enovix  zijn batterijtechnologie biedt aanzienlijke groeimogelijkheden. Het bedrijf zet stappen richting hun productiedoel in het midden van 2024. Enovix is nog steeds op schema voor mijlpalen met betrekking tot hun Gen-2 lijn. Ze verwachten dat monsters van de Gen-2 lijn beschikbaar zullen zijn in april 2024 en dat sommige Gen-2 lijnapparatuur aan het einde van 2023 geïnstalleerd zal worden in hun fabriek in Fremont, Californië. Enovix zijn technologie is baanbrekend met hun 100% siliciumcellen technologie.

Samenwerking met India

Op 26 juli kondigde Novix de oprichting aan van Enovix Research and Development Services India Private. Het Enovix India-team zal geavanceerde modellen ontwikkelen om batterijprestaties te voorspellen en te helpen bij het ontwerpen van volgende generatie batterijen.

Het bedrijf breidt zijn productiecapaciteit uit om aan de vraag te voldoen en heeft partnerships met Xiaomi, Vivo en Lenovo. Enovix gelooft dat hun innovatieve silicium-batterij-ontwerp sneller opladen mogelijk maakt dan conventionele grafietcellen.

Ook heeft het bedrijf een Master Service Agreement getekend met YBS, een Maleisische investeringsholding die onder andere actief is in elektronische productie en assemblage, high-precision engineering, precisiebewerking en stempelen.

De overeenkomst verzekert een niet-verwaterende financiering van $70 miljoen ter ondersteuning van Enovix Fab2-vestiging in Penang, Maleisië en haar eerste Gen2 hoog-volume productielijn.

Enovix, maker of Advanced Silicon Lithium-Ion Batteries Sets Up Advanced R&D Services in Hyderabad
Enovix Corporation, a manufacturer of advanced silicon lithium-ion batteries, announced on July 26 that it had

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.