Navigation

E.ON: ondanks verhoging outlook in zijwaarts patroon

E.ON $EOAN [positieve waardering en een dividendrendement van 4%] meldde een aanzienlijke stijging van 64% in de aangepaste nettowinst voor de eerste helft van dit jaar.

Als gevolg hiervan verwacht E.ON nu dat de aangepaste netto-inkomsten voor het volledige jaar tussen de 2,7 miljard euro en 2,9 miljard euro zullen liggen. Dit overtreft hun vorige voorspelling en de consensusverwachting van 2,3 miljard euro tot 2,5 miljard euro door 19 analisten.

De aangepaste nettowinst voor de eerste zes maanden bedroeg 2,3 miljard euro, vergeleken met 1,4 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. E.ON schrijft deze positieve financiële prestatie in H1 2023 toe aan de verbeterde omgeving op de energiemarkt, na de uitdagingen van het voorgaande jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.