Navigation

Ethereum: laatste tijd aan het stijgen - vragen blijven

De koers van Ethereum $ETH heeft de afgelopen weken en dagen een mooie opwaartse beweging getoond. Toch is het patroon op basis van prijs gedreven actie minder overtuigend dan dat van Bitcoin.

Misschien zal de koers van ETH verder stijgen, maar vooralsnog is er geen sprake van een doorbraak naar boven. Ook blijft de vraag of de Total Value Locked (TVL) op Ethereum wel zal herstellen, iets waar nu nog geen sprake van is. Er draaien (indirect) nog steeds veel protocollen op Ethereum zonder toegevoegde waarde. Deze kunnen een negatief effect hebben op de koers van de munt als deze een verdere afname in activiteit zien.

Aan de andere kant is de kans vrij groot dat als spot Bitcoin ETF's worden goedgekeurd en steeds meer speculatie ontstaat dat er ook spot ETF's op Ethereum komen. Echter, in 2022 is Ethereum overgestapt naar Proof of Stake (PoS), terwijl Bitcoin trouw blijft aan Proof of Work (PoW). Dit maakt de kans kleiner (hoewel nog steeds mogelijk) op een goedkeuring met betrekking tot ETF's voor ETH.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.