Navigation

Herhaling: Crypto: Cronje geeft sterke waarschuwing vanwege Ethena protocol

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Het Ethena protocol, dat recentelijk in de cryptowereld is opgedoken, heeft veel aandacht gekregen vanwege zijn mogelijke impact op de markt. Het protocol, waarvoor we eerder al waarschuwde is een potentieel gevaar voor de cryptomarkt

Het heeft de aandacht getrokken van Andre Cronje. In zijn artikel stelt Cronje de vraag of Ethena (USD-euro) mogelijk de volgende UST zou kunnen worden. Hij wijst op de positieve stemming in de markt en het feit dat financiering voor shortposities momenteel positief is.

Cronje voorspelt echter dat deze situatie uiteindelijk zal veranderen: financiering zal negatief worden, wat kan leiden tot het liquideren van margin/collateral en het ontstaan van een niet-ondersteunde activa.

De implicaties van deze mogelijke ontwikkeling zijn aanzienlijk. Als financiering voor shortposities daadwerkelijk negatief wordt en margin/collateral wordt geliquideerd, kan dit leiden tot een sterke daling van de cryptomarkt.

Beleggers zouden hun posities moeten heroverwegen en zich bewust moeten zijn van de risico's die gepaard gaan met de volatiliteit en onzekerheid die dit met zich meebrengt.

De oprichter van Ethena heeft erkend dat Cronje het risico heeft benoemd en beloofd om aan een meer uitgebreide reactie te werken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.