Navigation

Crypto: netwerkactiviteit op Ethereum aanzienlijk gedaald - wel of niet kopen

De netwerkactiviteit op Ethereum is aanzienlijk gedaald, met een vijfmaands dieptepunt in het aantal transacties. In januari bereikte Ethereum nog een recordhoogte van ruim 36 miljoen maandelijkse transacties, maar sindsdien is er een merkbare afname in activiteit.

Het zevendaags voortschrijdend gemiddelde aantal transacties daalde tot ongeveer 1,1 miljoen per dag, het laagste niveau sinds februari. Bovendien is het aantal actieve wallet-adressen op het netwerk afgenomen tot ongeveer 400.000.

Opkomst van Layer 2-oplossingen

Hoewel de hoofdketen van Ethereum een daling in activiteit ziet, vullen layer 2-oplossingen zoals het Base-netwerk deze leegte op. Base, ondersteund door Coinbase, zag 3,83 miljoen transacties op een enkele dag, wat de voorkeur van gebruikers voor goedkopere en snellere transacties benadrukt. Deze layer 2-netwerken behouden de sterke beveiligingskenmerken van Ethereum terwijl ze de kosten en snelheid verbeteren.

Visie op de munt: wel of niet kopen

We willen duidelijk stellen dat we niets doen met Ethereum. We hebben eerder aangegeven dat we weinig potentieel zien in Ethereum zolang het wordt "gekaapt" door nutteloze toepassingen zoals het zoveelste spelletje of de zoveelste memecoin die via een andere layer op het netwerk draait.

Ethereum heeft sinds zijn oprichting weinig nieuwe economische use cases geïntroduceerd die de waarde van het netwerk significant kunnen verhogen. Veel van de initiële beloften en verwachtingen zijn nog niet waargemaakt.

Daarnaast is Ethereum weer een deflatoir activum geworden na de laatste updates, wat betekent dat je de vergelijking met Bitcoin niet mag maken. Ethereum is momenteel dus inflatoir.

De introductie van een spot ETF voor Ethereum wordt door ons gezien als een afleiding en een verlenging van het casinokarakter van de huidige cryptocurrency-markt. Het brengt geen fundamentele verbetering aan de onderliggende waarde van Ethereum.

Ondanks voortdurende inspanningen blijven er aanzienlijke problemen met de schaalbaarheid van Ethereum. De huidige oplossingen hebben nog niet geleid tot een robuust en schaalbaar netwerk dat kan voldoen aan de behoeften van een wereldwijd gebruikersbestand.

Dat betekent dat Ethereum een deflatoir activum is dat geen intrinsieke waarde heeft. De economische meerwaarde is nog steeds veel te beperkt. Het heeft geen waarde als merknaam, niet als store of value, en de economische toepassingen op het netwerk zijn op één hand te tellen. Daarom blijven wij weg van Ethereum.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.