Navigation

Crypto: Ethereum - Dencun-upgrade gepland voor lancering 13 maart

De Dencun-upgrade staat gepland voor lancering op het Ethereum-mainnet op 13 maart. Het introduceert proto-danksharding en blobs, gericht op het verlagen van transactiekosten op Ethereum-L-2's. Een succesvolle implementatie van Dencun op het Ethereum-mainnet kan de kosten van rollups dus sterk verlagen.

Proto-danksharding is een sharding-ontwerp dat blob-dragende transacties implementeert om meer blokruimte te creëren opL-2's.Blob-dragende transacties zijn als normale transacties, behalve dat ze een extra gegevensstuk bevatten.

Proto-danksharding zal het aantal blobs in elk blok beperken tot 16, waarbij elk niet groter is dan 128 KB, volgens Blocknative. Er wordt verwacht dat dit ongeveer 2 MB aan blokruimte toevoegt.

Zowel optimistische als zero-knowledge rollups kunnen profiteren van de extra gegevensruimte om toezeggingen voor transactiegegevens on-chain te plaatsen en de daadwerkelijke gegevens beschikbaar te maken in datablobs in plaats van calldata.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.