Navigation

Crypto: Ethereum Foundation onderzocht - onderzoek SEC of ETH effect is - media

De Ethereum Foundation zou onderzocht worden door een "staatsinstantie" en de SEC overweegt om Ethereum als een effect te classificeren volgens de media. Als dit nieuws correct is, wat lijkt te worden bevestigd, zou dit neutrale tot mild negative gevolgen kunnen hebben voor de ETH-token op de iets langere termijn.

Hoewel de prijs van de munt op korte termijn kan stijgen als reactie op de emotie in crypto, zijn we toch van mening dat de koers op een gegeven moment aanzienlijk zou kunnen dalen.

Het blijkt uit eerder onderzoek dat meer dan de helft van de projecten die direct of indirect op Ethereum draaien, memecoins zijn of zelfs vallen in de categorie van oplichterij. Dat geldt overigens niet alle voor Ethereum als Layer-1, maar ook voor de meeste andere projecten die als platform dienen.

Dit zou uiteindelijk de aandacht trekken van overheidsinstanties en aanzienlijke negatieve gevolgen kunnen hebben. Met de aanvragen voor spot ETF's worden mogelijke "mankementen" onder een vergrootglas gelegd.

Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn als Ethereum zelf ingrijpt, hoewel er momenteel geen tekenen van zijn. We moeten daarom voorlopig voorzichtig zijn met eventuele stijgingen van de ETH-token en rekenen nog steeds na deze rally op een aanzienlijke daling. Dit omdat het protocol moet worden opgeschoond van de vele onzinnige projecten die erop draaien en ons niet door de toekomstige regelgeving heenkomen.

Het nieuws en achtergrond

De Ethereum Foundation, het Zwitserse non-profitorganisatie centraal in het Ethereum-ecosysteem, wordt geconfronteerd met vragen van een niet nader genoemde "staatsinstantie", zoals aangegeven op de GitHub-repository van de groep op hun website. Dit schrijft Coindesk.

Dit vertrouwelijke onderzoek komt op een moment van technologische verandering voor Ethereum en op een mogelijk kantelpunt voor zijn eigen asset, ETH, waar veel Amerikaanse investeringsmaatschappijen van plan zijn dit aan te bieden als een exchange-traded fund (ETF).

Na de publicatie van dit artikel meldde Fortune dat de SEC ernaar streeft om ETH te classificeren als een effect, wat aanzienlijke implicaties zou hebben voor Ethereum, een ETH ETF en de crypto-industrie als geheel. De financiële toezichthouder heeft de afgelopen weken onderzoeksopdrachten gestuurd naar Amerikaanse bedrijven, aldus de rapportage van Fortune.

De omvang van het onderzoek en de focus ervan waren op het moment van publicatie onbekend. Volgens het GitHub-commit-datum 26 februari 2024, heeft de Ethereum Foundation een vrijwillige vraag ontvangen van een staatsinstantie die een verplichting tot vertrouwelijkheid omvatte.

Mogelijke verklaringen suggereren dat een Zwitserse toezichthouder mogelijk een documentaanvraag heeft ingediend bij de Ethereum Foundation en mogelijk samenwerkt met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De SEC evalueert meerdere aanvragen voor een ETH ETF, maar analisten die het proces volgen, worden steeds minder optimistisch dat dergelijke aanvragen worden goedgekeurd door de federale toezichthouder, waarbij ze wijzen op een gebrek aan betrokkenheid tussen aanvragers en SEC-functionarissen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.