Navigation

Crypto: SEC keurt Form 19b-4 goed voor 8 Ethereum ETF-uitgevers

Crypto: SEC keurt Form 19b-4 goed voor 8 Ethereum ETF-uitgevers

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Form 19b-4 goedgekeurd voor acht uitgevers van Ethereum Exchange-Traded Funds (ETF's).

De goedgekeurde uitgevers zijn BlackRock, Fidelity, Grayscale, Bitwise, VanEck, Ark, Invesco Galaxy en Franklin Templeton.

Deze goedkeuring markeert een belangrijke stap richting de oprichting van de eerste Ethereum ETF's, die beleggers de mogelijkheid bieden om blootstelling aan Ethereum te krijgen zonder de cryptocurrency direct te hoeven kopen of bezitten.

Gevolgen voor Ethereum en de brede cryptomarkt

De goedkeuring van Form 19b-4 voor deze Ethereum ETF's is een potentiële keerpunt voor de cryptomarkt. Volgens ConsenSys, een blockchain technologiebedrijf, geeft deze goedkeuring aan dat de SEC Ethereum beschouwt als een commodity (grondstof) en niet als een effect. Dit perspectief staat in contrast met de eerdere standpunt van de SEC, wat een centraal punt was in lopende juridische geschillen, waaronder een recente rechtszaak die ConsenSys tegen de SEC heeft aangespannen.

Onze visie

Wij denken dat er te veel hype is rond deze ETF. Iedereen hoopt op hetzelfde effect als toen spot ETF's op Bitcoin werden goedgekeurd. Bitcoin heeft echter een ander uitgangspunt.

Zodoende kan het misschien een positief effect hebben, maar we zien eerder dat het niet anders is dan het verplaatsen van het casino van fysieke Ethereum naar het gokken in ETF's.

Zodoende kan de koers van Ethereum misschien wel veel verder stijgen door sentiment, maar wij blijven kiezen voor Bitcoin. Het valt ook op dat de koers van Ethereum nauwelijks heeft gereageerd, wat al aangeeft dat er inderdaad te veel hype kan zijn. Misschien dat Amerikanen er vanmiddag anders over denken, maar ook dan blijven we kiezen voor Bitcoin.

Marktsentiment en regelgevende duidelijkheid

De goedkeuring van vandaag kan worden gezien als een stap richting grotere regelgevende duidelijkheid in de cryptoruimte. ConsenSys uitte tevredenheid over de tweeledige inspanningen van het Congres om duidelijke en redelijke regelgeving voor digitale activa te creëren. Deze regelgevende duidelijkheid is cruciaal voor institutionele beleggers die terughoudend zijn geweest om de cryptomarkt te betreden vanwege juridische onzekerheden.

Volgende stappen: S-1 registratieverklaringen

Ondanks deze mijlpaal moeten de ETF-uitgevers nog een andere regelgevende hindernis nemen voordat ze kunnen beginnen met handelen. De S-1 registratieverklaring van elke uitgever moet effectief worden.

Dit proces omvat een gedetailleerde beoordeling door de SEC, en het is momenteel onduidelijk hoe lang dit zal duren. Deskundigen in de industrie suggereren dat dit enkele weken kan duren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de volledigheid van de ingediende documenten en de werkdruk van de SEC.

Conclusie

De goedkeuring van Form 19b-4 door de SEC voor acht Ethereum ETF-uitgevers markeert een belangrijke vooruitgang voor de cryptocurrency-industrie en wijst op een verschuiving in de regelgevende perspectieven.

Hoewel de ETF's nog niet kunnen beginnen met handelen totdat hun S-1 registratieverklaringen effectief zijn, brengt deze ontwikkeling de markt dichter bij het aanbieden van meer toegankelijke en gereguleerde beleggingsproducten voor Ethereum.

De goedkeuring benadrukt ook het belang van voortdurende inspanningen om een duidelijk regelgevend kader voor digitale activa te creëren, wat de weg kan banen voor verhoogde institutionele deelname aan de cryptomarkt. Met betrekking tot Ethereum doen we niks en blijven voor Bitcoin gaan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.