Navigation

Herhaling: Crypto: matige reactie op start Ethereum spot ETF's

[Dit bericht is op woensdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Op de eerste dag van de 9 spot ETH ETF's was er een totale instroom van $107 miljoen en een totaal handelsvolume van ruim $1,1 miljard. Van deze instroom nam BlackRock $ETHA $266,5 miljoen, Bitwise $ETHW $204 miljoen en Fidelity $FETH $71,3 miljoen voor zijn rekening. Grayscale $ETHE had echter een uitstroom van $484 miljoen.

De introductie van de spot Ethereum ETF's in Amerika is dus eigenlijk matig begonnen. De zichtbare instroom was niet bijzonder hoog, met een totale instroom van $107 miljoen. Opnieuw speelt Grayscale een valse noot, net zoals toentertijd met de spot Bitcoin ETF's.

Het handelsvolume was ook beperkt voor een eerste handelsdag. Zoals we eerder hebben aangegeven, denken we niet dat de spot Ethereum ETF's veel toegevoegde waarde hebben. Dit is wel het geval bij Bitcoin, dat een andere functie heeft binnen, namelijk als store of value en als merknaam.

Ethereum moet juist als Layer-1 een economische toepassing hebben, wat niet het geval is met deze spot Ethereum ETF's. Misschien komt er later nog een positieve reactie, maar voor nu is de start erg matig verlopen en wij zouden er ook niks mee doen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.