Navigation

Herhaling: Crypto: spot Ethereum ETF kan mislukking worden - Noelle Acheson

Herhaling: Crypto: spot Ethereum ETF kan mislukking worden - Noelle Acheson

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Bloomberg Intelligence ETF-analist Eric Balchunas voorspelt dat Ethereum ETF's slechts 10-15% van de activa van Bitcoin ETF's zullen uitmaken. Volgens onderzoeker Noelle Acheson is de institutionele interesse in Ethereum momenteel veel lager dan in Bitcoin.

Dit blijkt uit het feit dat de toonaangevende Ethereum futures ETF (EETH) slechts 4% van de activa heeft van de toonaangevende Bitcoin futures ETF (BITO). Dit benadrukt de aanzienlijke kloof in institutionele interesse tussen de twee.

Wij zijn van mening dat er te veel verwachtingen zijn rond deze Ethereum ETF's. Er wordt gehoopt op eenzelfde impact als toen de spot ETF's op Bitcoin werden goedgekeurd. Echter, Bitcoin heeft een ander fundament en andere marktdynamiek. We hebben hier al eerder over gescrheven.

Hoewel de introductie van Ethereum ETF's mogelijk een wel een positief effect kan hebben (wat we dus betwijfelen), zien wij het eerder als een verschuiving van het huidige gokpaleis van fysieke Ethereum naar speculatie met ETF's.

De koers van Ethereum zou door sentiment kunnen stijgen waar dan professionele verkopers op af komen. Het feit echter dat de koers van Ethereum nauwelijks heeft gereageerd op het laatste nieuws, suggereert dat de verwachtingen overdreven kunnen zijn.

Kortom, hoewel er speculatie is dat Ethereum ETF's de markt zouden kunnen opschudden, blijven wij sceptisch. Wij geloven dat Bitcoin een sterkere basis en betere toekomstperspectieven heeft. De beperkte interesse in Ethereum ETF's onderstreept deze visie.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.