Navigation

Ethereum: Dencun upgrade succesvol ingezet op Sepolia testnet

De Dencun-upgrade van Ethereum is succesvol uitgerold op het Sepolia-testnet. Deze implementatie, de tweede van de geplande drie testnet-releases, brengt Ethereum dichter bij de volledige uitvoering van belangrijke verbeteringen van de upgrade.

De laatste testnet-implementatie van Dencun zal plaatsvinden op het Holesky-testnet van Ethereum op 7 februari.Dencun zal aanzienlijke verbeteringen bieden in gegevensbeschikbaarheid en de kosten voor transacties op Layer 2 verminderen door gasintensieve calldata te vervangen door blobs via de EIP-4844-upgrade, ook wel proto-danksharding genoemd.

Op 30 januari verliep de implementatie soepel en kreeg positieve feedback van belangrijke deelnemers in het Ethereum-ecosysteem. Deze uitrol volgt op een enigszins moeizame repetitie op het Goerli-testnet op 17 januari. De Goerli-fork leidde tot een netwerksplitsing als gevolg van een bug in de Prysm-client. Ontwikkelaars hebben het incident enkele uren na de start van de fork opgelost.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.