Navigation

Euronav: stukken vasthouden - overnamebod laag - nieuwe cash ook van aandeelhouder

De deal met betrekking tot Euronav $EURN tussen CMB en Frontline is een overeenkomst tussen twee grote aandeelhouders. Het uitgebrachte bod, omgerekend 17,55 euro, lijkt eigenlijk veel te laag te zijn. We zijn dan ook benieuwd of het bod nog zal worden verhoogd.

In ieder geval houden we onze aandelen nu vast, omdat een verbeterd bod of een extra uitkering aan aandeelhouders niet wordt uitgesloten.

Dit komt ook doordat één van de voorwaarden is dat Frontline een deel van de vloot van Euronav overneemt, wat neerkomt op 24 olietankers ter waarde van $2,35 miljard. En dit geld is ook van de huidige (kleine) aandeelhouders.

We hebben dit nog niet nauwkeurig berekend en kunnen dus ook ongelijk hebben, maar hoe dan ook nemen we het risico om voorlopig te blijven zitten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.