Navigation

Eurocommercial Properties: cijfers bevestigen uptrend aandeel

Eurocommercial Properties $ECMPA heeft in de eerste zes maanden van 2024 een licht hoger direct resultaat geboekt, voornamelijk dankzij hogere huurinkomsten.

We volgen het aandeel op afstand. Zouden we de stukken hebben, dan zouden we deze vasthouden met een stop in de winst. De cijfers bevestigen eigenlijk dat het aandeel wel eens zijn opwaartse beweging kan blijven voortzetten, ook vanwege de verhoging van de outlook.

Het directe resultaat steeg met 2,8% naar 66,28 miljoen euro, terwijl de huurinkomsten toenamen van 107,52 miljoen euro naar 110,20 miljoen euro. Het totale resultaat, inclusief herwaardering van vastgoed, kwam uit op 89,91 miljoen euro, aanzienlijk hoger dan de 33,46 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

De leegstand bleef historisch laag op 1,7%, en het bedrijf wist 98% van de huur in de eerste helft van het jaar te innen. De loan to value ratio verbeterde licht naar 41,8%.

Voor het volledige jaar verhoogt Eurocommercial zijn verwachting voor het directe resultaat naar 2,35-2,40 euro per aandeel. Daarnaast overweegt het bedrijf een interimdividend in aandelen voor te stellen aan zijn aandeelhouders.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.