Navigation

Euronext: handelsvolumes juni neutraal voor aandeel - doet het goed - Duitse Boerse

De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in juni stabiel gebleven. Op maandbasis bleven de volumes op de cash market gelijk, terwijl er op jaarbasis sprake was van een stijging van 2 procent. De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde liet in juni een vergelijkbaar beeld zien. Op maandbasis veranderde deze niet, maar op jaarbasis was er een toename van 9 procent.

In juni vonden er acht beursgangen plaats, een aanzienlijke toename vergeleken met de drie van de voorgaande maand mei. Bovendien werd er in juni 7,4 procent meer in aandelenderivaten gehandeld dan in mei, met een jaar-op-jaar stijging van 9,7 procent.

De valutamarkt van Euronext FX liet een ander beeld zien. Hier waren de volumes in juni 6,0 procent lager dan een maand eerder. Ten opzichte van juni 2023 was er echter een stijging van 8,6 procent.

Het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.