Navigation

EU: dienstensector - afkoeling - ECB

In juli daalde de dienstensector van de eurozone, gemeten aan de inkoopmanagersindex, naar 50,9, het laagste niveau in 6 maanden.

De samengestelde index daalde naar 48,6, het laagste niveau in 8 maanden.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector in Duitsland daalde naar 52,3, de laagste stand sinds februari. Frankrijk toonde met een stand van 47,1 weer een krimp.

ECB: wel kans renteverhoging - maar meer relaxed

De eurozone toont aan het begin van deze tweede jaarhelft meer zwakte. De industrie, maar ook de groei in de dienstensector neemt af. En juist de dienstsector was de laatste tijd een motor voor de economie.

Deze gegevens geven aan dat de economie minder hard kan groeien en de inflatie zal afnemen. De ECB zal de rente wellicht verder verhogen, maar heeft steeds meer redenen om de rentestappen minder groot te maken dan eerder dit jaar werd gedacht.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.