Navigation

Vestas: grote dan verwacht verlies - toeleveringsketen

Deense windturbinefabrikant Vestas waarschuwde voor aanhoudende verstoringen in de toeleveringsketen in 2023 na een groter dan verwacht aangepast operationeel verlies in het tweede kwartaal.

CEO Henrik Andersen verklaarde dat onzekerheid in vergunningen en regulering een uitdaging blijft voor de energietransitie en dat de verstoringen naar verwachting gedurende de tweede helft van het jaar zullen aanhouden. V

estas handhaafde zijn jaarguidance en streeft naar financiële vooruitgang in lijn met de verwachtingen voor 2023.

Het verlies voor rente, belastingen en vergelijkbaarheidsfactoren bedroeg 70 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 182 miljoen euro een jaar eerder en een gemiddelde analistenschatting van 62 miljoen euro verlies.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.