Navigation

Visie & Trend: indices blijven neerwaartse volatiliteit zien

Op dit moment vertoont Europa een onzeker beeld. De aanvankelijk verwachte positieve start is omgeslagen in onzekerheid. In deze situatie handhaven we onze voorzichtigheid. De markt lijkt nog steeds vatbaar voor schommelingen in de neerwaartse richting.

Wat betreft de AEX $AEX blijft deze zich binnen haar vertrouwde bandbreedte bewegen. Een echte doorbraak lijkt alleen mogelijk als de marktleiders hierbij betrokken zijn. Onder de huidige omstandigheden sluiten we niet uit dat de AEX binnen haar huidige bereik nog verder kan terugvallen als reactie op prijsgedreven bewegingen.

De DAX-index $DAX heeft een pauze ingelast. Hoewel het onderliggende momentum aanwezig is, lijkt een snelle reeks nieuwe recordhoogtes in de zeer nabije toekomst niet realistisch. Misschien is dit wel haalbaar in het najaar, maar dat moeten we nog afwachten.

De STOXX 50-index blijft worstelen met een belangrijk niveau uit 2006-2007. Zonder een definitieve doorbraak boven dit niveau moeten we ook in de rest van Europa rekening houden met een marktbeeld dat zijwaarts tot lager neigt.

Tot slot willen we benadrukken dat een correctie niet per se betekent dat we ons in een bear market gaan bevinden. Echter, we willen ook duidelijk maken dat de markten recentelijk negatieve nieuwsberichten hebben genegeerd, de rente op de kapitaalmarkt maar niet wil dalen en er aanzienlijke overwaardering lijkt te zijn ontstaan bij veel technologiebedrijven. Bovendien lijkt het herstel van aandelen in bepaalde sectoren tijdelijk tot stilstand te zijn gekomen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.