Navigation

Markten: opnieuw wisselende dag - Wall Street weer open - crypto

De handel in Europa startte lager in navolging van Azië. Ook de Nikkei daalde na ongunstige inflatiedata. In de loop van de sessie werd Wall Street wakker en er was weinig opwinding vanuit de resultaten. Goldman Sachs en Morgan Stanley kwamen met cijfers.UBS verhoogde het doel voor de S&PM 500 naar 5.150.

In Europa kwam Fastned met een update waar weinig mee te doen was. Morgenochtend is het de beurt aan Just Eat, ook daar blijven we weg. Het was opvallend dat banken zwak waren in Europa.

Ondertussen waarschuwden ECB-leden weer voor te veel renteoptimisme. In de obligatiemarkten haalden beleggers echter hun schouders op. Mogelijk zien we nu eerst een consolidatie van rentes op kapitaalmarkten in de aanloop naar verdere informatie over de Fed. Die komt eind januari weer bijeen.


De dollar was sterker. Olie gaf eerdere winsten uit handen. Goud moest een stap terug doen. Het zou mooi zijn als de supportlijnen houden in goud, want op het moment dat de rente echt wordt verlaagd, is de kans aanwezig dat goud toch verder gaat stijgen.

Op de cryptomarkt was er een verdeeld tot beter beeld zichtbaar. Bitcoin startte te stabiliseren, wat als een gunstig signaal kan worden gezien voor de trend. Wel is het afwachten of er toch nog meer verkoopdruk komt na het live gaan van de ETF's op Bitcoin. In ieder geval blijft men op de optiemarkt nog steeds rekening houden met een consolidatie in de komende dagen. Ethereum bleef stabiel, waarbij het idee is dat er te veel optimisme is over het spoedig goedkeuren van een spot ETF op deze munt.

Al met al was het een dag die gekenmerkt werd door iets meer onzekerheid op de financiële markten. Opvallend is echter ook dat de handel eigenlijk heel rustig blijft liggen. Het geeft aan dat de markten wel tegen een stootje kunnen, met de onzekerheid rondom de Rode Zee als onzekere factor en mogelijk een iets te hoog verwachtingspatroon voor de rente, wat tussendoor altijd tot flauwe dagen kan leiden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.