Navigation

Aandelen: dalingen gedept - blijkbaar tijd voor enig herstel

De Europese aandelenmarkten zijn enigszins hersteld. Blijkbaar is de daling voor nu even gestopt. Ook staan de futures voor de VS hoger. We sluiten het niet uit dat als er nu geen grote verrassingen komen op dagbasis de kans inderdaad is toegenomen dat de markten willen herstellen. Zo'n herstel wordt overigens wel gezien als een "sell on rallies" voor de korte termijn.

Dit herstel, wat koffiedik kijken is of dat ook echt zal gebeuren, is echter geen teken dat de onzekerheid op de korte termijn voorbij is. Deze blijft hoog en zodoende sluiten we nog steeds een verdere correctie op aandelen niet uit.

We hopen een beetje op een dag met paniek, zodat er meer zekerheid is dat onzekerheden en slecht nieuws echt zijn verdisconteerd. Op een dip is de kans aannemelijk dat we wel gaan kijken of er nieuwe kansen zijn om te kopen. Nu is dat misschien nog te vroeg.

De conclusie is dat er vandaag mogelijk een technisch herstel kan plaatsvinden, maar dat voordat de onderliggende trend weer wordt opgepakt wordt de kans op een verdere correctie hoog ingeschat.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.