Navigation

Markten: focus op micro-nieuws TSMC - Bostic - Bitcoin - geopolitiek

Markten: focus op micro-nieuws TSMC - Bostic - Bitcoin - geopolitiek

Nadat het er voorbeurs allemaal nog troebel uitzag brachten de cijfers van TSMC, cijfers verlichting. Vooral de conference call bij de cijfers werd positief opgevat, waardoor aandelen in technologie de beurs ondersteunden. De chip-aandelen in Amsterdam waren niet meer te houden met ASMI en BESI op 7% winst.

Tevens waren luxe aandelen in de ochtend gevraagd na de cijfers van Richemont. En Aperam dat downgrades kreeg bleef goed liggen. De crisis rond Boeing lijkt grotendeels bezworen te zijn. Boeing meldde ook een grote order.

Bayer ging lager ondanks een aangekondigde reorganisatie. Beleggers reageerden op een artikel op Bloomberg waarin stond dat het bedrijf nu nog geen opsplitsing zou overwegen.

En er verscheen een artikel in The Wall Street waarin staat dat fabrikanten de prijzen voor medicijnen gaan verhogen. Dat kan extra winst opleveren voor Novo Nordisk en Eli Lilly.

Wall Street noteert hoger. Dat er opnieuw een tempering, nu door Bostic, is geweest met betrekking tot renteverwachtingen begint misschien wel "gewoon" te worden. Overigens waren de economische data weer sterker dan verwacht.

Net voor de data vertelde Bostic dat hij vindt dat er eerst maar eens moet worden gekeken of inflatie echt gaat dalen naar 2%. Wat betreft de marktrente, deze bewoog zijwaarts. Het blijft zeker een focuspunt. Maar op de rentemarkten is er misschien ook meer realiteit over hoeveel renteverlagingen dit jaar kunnen plaatsvinden gezien de yields die de laatste tijd zijn opgelopen.

Olie profiteerde mild van de onrust in de bredere regio Midden-Oosten nadat Pakistan vond dat het "rebellen" moest aanvallen in Iran. Tevens liepen de Amerikaanse olievoorraden in de laatste week terug. Ondertussen maakte Maersk duidelijk dat het einde nog niet in zicht is met het omvaren en vertragen van de keten.

De dollar is weer iets sterker. Goud lijkt langzamerhand een bodem te vinden. Commodities over het algemeen blijven echter zich defensief manoeuvreren.

Bij crypto is nog een verdeeld beeld zichtbaar waarbij Tether weer extra Bitcoin zou hebben gekocht. Er komen steeds meer signalen, zoals uit de derivatenmarkt, dat we mogelijk binnenkort een nieuwe rally gaan meemaken. Dit kan ook wel eens een positief effect op miners gaan hebben.

Al met al was het een dag waarin beleggers veel slecht nieuws naast zich neerlegden en vooral keken naar bedrijfsresultaten die beter waren dan verwacht. Als dat zo blijft, dan kunnen we wel eens naar nieuwe hoogten gaan. Toch blijven we enigszins voorzichtig over de totale aandelenmarkt, maar selectieve vraag zou al voldoende kunnen zijn om de indices misschien hoger te zetten of in ieder geval voldoende support te geven.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.